Πατέρας ανάγκασε τον 11χρονο γιο του να παίζει βιντεοπαιχνίδια για 17 ώρες συνεχόμενα, ως τιμωρία

Τον σήκωσε από το κρεβάτι και τον έβαλε να ξεκινήσει να παίζει, απαγορεύοντάς του να κοιμηθεί.

Article featured image
Article featured image


Κάθε γονιός της εποχής γνωρίζει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που περνά το παιδί του μπροστά από οθόνες, ούτως ώστε να μπορεί να παραμένει ενεργό και να ασχολείται και με άλλα χόμπι.

Όταν το παιδί δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες όμως, η πιο συχνή αντίδραση του γονιού είναι να περιορίσει τις ώρες του παιδιού ως τιμωρία, κρύβοντας τηλέφωνα και κονσόλες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ένας μπαμπάς στην Κίνα όμως, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αντίστροφη ψυχολογία και έγινε viral θέλοντας να δείξει στον γιο του με έναν απάνθρωπο τρόπο τους κινδύνους τού να κοιτάζει συνεχόμενα μια οθόνη.

ipoxreos-17-wres-video-paixnidia-2_city.png



Ο μπαμπάς, από την πόλη Shenzhen της Κίνας, έπιασε τον 11χρονο γιο του, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, να παίζει βιντεοπαιχνίδια στο τηλέφωνό του στη 1.30 π.μ. πολύ πιο αργά από την ώρα του ύπνου του. Έτσι, αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα, υποχρεώνοντας τον να σηκωθεί από το κρεβάτι και να αρχίσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια για 17 ώρες συνεχόμενα – χωρίς ύπνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο μπαμπάς - γνωστός μόνο ως Huang - αποφάσισε ότι αντί να τού πάρει το τηλέφωνο, θα τον άφηνε να παίζει για όσο ήθελε, με έναν μόνο όρο - δεν του επέτρεπε να κοιμηθεί.

ipoxreos-17-wres-video-paixnidia-1_city.png



Ο Χουάνγκ μοιράστηκε τη μέθοδό του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Douyin και ήλπιζε να πείσει τον γιο του να παίξει για 24 ώρες συνεχόμενα, προκειμένου να του δείξει πόσο κακό μπορεί να είναι για την υγεία το να δίνεις προτεραιότητα στα παιχνίδια αντί σε σημαντικά πράγματα όπως ο ύπνος.

Αφού ο γιος του συμφώνησε με τους όρους του, ο Huang τηλεφώνησε στο σχολείο του παιδιού του για να τους πει ότι δεν θα πήγαινε εκείνη την ημέρα και άφησε τον γιο του να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι του.

ipoxreos-17-wres-video-paixnidia-5_city.png


Μέχρι τις 7.30 π.μ., το αγόρι ήταν ακόμα δυνατό και απολάμβανε το χρόνο του στο βιντεοπαιχνίδι, αλλά μετά από 12 συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού, δεν κατάφερε να καταπολεμήσει την επιθυμία να κοιμηθεί και αποκοιμήθηκε στη 1:30 μ.μ.

Ο Χουάνγκ ξύπνησε αμέσως τον γιο του και του είπε να συνεχίσει να παίζει και ο νεαρός κατάφερε να συνεχίσει για άλλες λίγες ώρες, έως ότου φέρεται να ξέσπασε στα κλάματα και «ζήτησε συγχώρεση» στις 6.30 μ.μ. - 17 ώρες αφότου είχε ξεκινήσει να παίζει.



Το αγόρι μάλιστα έγραψε ένα γράμμα -στα αγγλικά- ζητώντας συγγνώμη που έπαιζε παιχνίδια μετά την ώρα του ύπνου του και ορκίστηκε να μην το ξανακάνει ποτέ.

ipoxreos-17-wres-video-paixnidia-3_city.png



Μέρος της επιστολής έγραφε: «Υπόσχομαι ότι θα πηγαίνω για ύπνο πριν από τις 11. Υπόσχομαι ότι δεν θα παίζω με το τηλέφωνο πριν πάω για ύπνο και ούτε με άλλα παιχνίδια».

ipoxreos-17-wres-video-paixnidia-4_city.png



Και παρόλο που η αντισυμβατική μέθοδός του ήταν επιτυχής, ο Huang επέμεινε ότι δεν θα συνιστούσε ποτέ την τιμωρία σε άλλους γονείς που μπορεί να δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο οθόνης των παιδιών τους.

Είπε επίσης σε ένα βίντεο: «Ο γιος μου έχει συνήθως καλούς βαθμούς και είναι πολύ υπάκουος. Πηγαίνει συχνά σε εξωτερικούς χώρους μαζί μου και η φυσική του κατάσταση είναι επίσης καλή».



Με πληροφορίες από Mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ