«Η βουή των βαγονιών»: Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών

«Ευχόμαστε, αυτό μας το τραγούδι ν’ αποτελέσει έστω ένα μικρό βάλσαμο στις καρδιές όλων και ένα ταπεινό μνημόσυνο».

Article featured image
Article featured image


Φόρο τιμή στους νεκρούς της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποτελεί το τραγούδι «Η βουή των βαγονιών» και το βιντεοκλίπ του λυκείου Αγίας Φυλάξεως, το οποίο δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στον λογαριασμό του σχολείου, στο Youtube.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο φιλόλογος και στιχουργός του τραγουδιού, Ανδρέας Νικολάου, η όλη ιδέα προέκυψε σε μια διαδικτυακή συζήτηση των καθηγητών, στις 4 Μαρτίου, από την καθηγήτρια μουσικής Γεωργία Πέτρου.

Η πρότασή της για να γραφτεί ένα τραγούδι, που θα μνημονεύει τα θύματα της τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου, μετουσιώθηκε σε πράξη την ίδια μέρα από τον κ. Νικολάου, σύμφωνα με τον οποίον, μέσα από έντονη συναισθηματική ανάγκη, έγραψε τους στίχους και τους παρουσίασε στην καθηγήτρια μουσικής.

«Μέσα σε μισή ώρα η κ. Πέτρου συνέθεσε μια όμορφη μελωδία στο πιάνο και σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γαλλικών και τραγουδίστρια Ευδοκία Καδή, προχωρήσαμε στην ηχοληψία και μίξη από τον Αλέξη Νικολάου», πρόσθεσε.

Πάντα υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης του σχολείου, οι μαθητές και μαθήτριες του λυκείου Αγίας Φυλάξεως αγκάλιασαν αμέσως την πρωτοβουλία, που μετατράπηκε σε βιντεοκλίπ, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια και κινηματογράφηση του Γιώργου Βασιλείου (Giorgos Vasiliou Photography) και με τη συμμετοχή των μαθητών, με χορογραφίες της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Μαρίας Ιωάννου, συμπλήρωσε ο Ανδρέας Νικολάου.

Πρόσθεσε ότι «το σχολείο μετατράπηκε, για ένα διάστημα, σε εργαστήρι παραγωγής αυτής της ιδέας και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες και φυσικά η διεύθυνση του σχολείου, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να βγει το αποτέλεσμα που παρουσιάσαμε».

Τα παιδιά, συνέχισε, έδειξαν πραγματικά την ενσυναίσθησή τους, ένιωσαν ότι ήθελαν να εμπλακούν ενεργά και δημιούργησαν ένα πανό με μηνύματα, ενώ είχαν την ιδέα ν’ αφήσουν στον ουρανό 57 λευκά μπαλόνια – όσα και τα θύματα - όπως εμφανίζεται και στο βιντεοκλίπ.

Με αυτή του δράση, τόνισε ο Ανδρέας Νικολάου, όλο το σχολείο θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των νεκρών και σε όσους τραυματίστηκαν κατά το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αυτό αναφέρει και ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του σχολείου, σύμφωνα με την οποία «ως Λύκειο Αγίας Φυλάξεως νιώσαμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αποτίνοντας με το δικό μας τρόπο, φόρο τιμής στις αδικοχαμένες ψυχές αυτής της ανείπωτης τραγωδίας».

«Ευχόμαστε, αυτό μας το τραγούδι ν’ αποτελέσει έστω ένα μικρό βάλσαμο στις καρδιές όλων και ένα ταπεινό μνημόσυνο. Ως εκ τούτου, τόσο οι συντελεστές του τραγουδιού, όσο και οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου μας, σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή ακρόαση», καταλήγει η ανακοίνωση.



Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ