Γιαγιά έκανε 960 προσπάθειες για να πάρει δίπλωμα οδήγησης και τελικά τα κατάφερε

Για τρία διαδοχικά χρόνια πήγαινε κάθε μέρα να δώσει εξετάσεις και υπολογίζεται πως πλήρωσε 3,5 χιλιάδες ευρώ.

Article featured image
Article featured image


Η τρίτη φορά δεν είναι πάντα η τυχερή. Στην περίπτωση της Cha Sa-soon, ούτε η εκατοστή φορά δεν ήταν η τυχερή, αφού χρειάστηκε 960 προσπάθειες για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Ωστόσο, η Νοτιοκορεάτισσα βολτάρει πλέον ανέμελη αφού πέρασε το γραπτό τεστ οδήγησής της, όπως περιγράφεται σε ένα viral βίντεο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα από το Asian Culture Unlocked στο YouTube.



Η Sa-soon, που ζει μόνη της στο χωριό Sinchon, πέρασε τελικά τις εξετάσεις στην 961η προσπάθειά της.

Η αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας της συνέβη πριν από περισσότερο από μια δεκαετία - αλλά πρόσφατα επανεμφανίστηκε στο Reddit και αποτελεί πηγή έμπνευσης σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όταν τελικά πέρασε το τεστ το 2010, ήταν 69 ετών.

giagia-s-korea-adia-odigisis-1_city.png



Έγινε επίσης κάτι σαν τοπική διασημότητα στη Νότια Κορέα
, καθώς η ιστορία της ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους που πάλευαν να αποκτήσουν τη δική τους άδεια, σύμφωνα με το ευρέως κοινοποιημένο υλικό.

Η Sa-soon, η οποία είναι τώρα στα 80 της, δεν άφησε τίποτα να την αποθαρρύνει και αποφασιστικά συμμετείχε στο γραπτό τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα για μια περίοδο τριών διαδοχικών ετών, σύμφωνα με τους New York Times.

Όταν τελικά κατάφερε να περάσει το γραπτό τεστ ήρθε η στιγμή για τα δύο τεστ ικανότητας οδήγησης και τεστ στους δρόμους, τα οποία ωστόσο, απέτυχε από τέσσερεις φορές το κάθε ένα πριν τα περάσει και καταφέρει να πάρει επιτέλους το δίπλωμά της.

cha-sa-soon-kentriki_city.jpg



Στο τέλος, ο Sa-soon πλήρωσε πάνω από 5 εκατομμύρια γουόν - ή περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ – στις προσπάθειές της να λάβει το δίπλωμα, σύμφωνα με το NBC News.

Η γιαγιά έμαθε να οδηγεί στη Σχολή Οδήγησης Jeonbunk και όταν τελικά πέρασε, όλοι οι δάσκαλοί της τη βοήθησαν να γιορτάσει.

«Όταν τελικά πήρε το δίπλωμά της, βγήκαμε όλοι με ζητωκραυγές και την αγκαλιάσαμε, δίνοντάς της λουλούδια», είπε στους Times το 2010 η Park Su-yeon, εκπαιδευτής στη σχολή οδήγησης.

«Ένιωσα σαν ένα τεράστιο βάρος να πέφτει από την πλάτη μας. Δεν είχαμε τα κότσια να της πούμε να τα παρατήσει γιατί συνέχιζε να εμφανίζεται».

Η ιστορία της τράβηξε ακόμη και την προσοχή της αυτοκρατορίας αυτοκινήτων Hyundai, η οποία βράβευσε τη Sa-soon με το δικό της αυτοκίνητο που κόστισε $16.800. Πρωταγωνίστησε επίσης σε ένα δημοφιλές διαφημιστικό σποτ για την αυτοκινητοβιομηχανία.



«Δεν με πείραξε», είπε ο Sa-soon εκείνη τη στιγμή. «Για μένα, η καθημερινή μετακίνηση για να κάνω το τεστ ήταν σαν να πηγαίνω στο σχολείο. Πάντα μου έλειπε το σχολείο».

Η Sa-soon πουλά τα εγχώρια λαχανικά της για να ζήσει και ήθελε να μάθει πώς να οδηγεί για να διατηρήσει την επιχείρησή της.

Είπε επίσης στους Times ότι ήθελε να μπορέσει να πάει τα εγγόνια της στο ζωολογικό κήπο.



Με πληροφορίες από NYP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ