Ο Κανέλο κατάφερε να θεραπευτεί από προβλήματα υγείας με τη βοήθεια κουνελιών

Βελονισμός, λέιζερ και… θεραπεία με κουνέλια.

Article featured image
Article featured image


Με την βοήθεια μικρών κουνελιών κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε μια μικρή γάτα στις ΗΠΑ.

Η μικρή γάτα με το όνομα Κανέλο ήταν μόλις 6 εβδομάδων όταν έφτασε στο καταφύγιο ζώων «Best Friends» στις ΗΠΑ με διάφορες παθήσεις, που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μόνο με εξειδικευμένες θεραπείες.

Παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον του, με παραλυσία στα πίσω πόδια του και προβλήματα ακράτειας, ο μικρός γάτος βρήκε μια ασυνήθιστη μορφή θεραπείας με την βοήθεια κουνελιών.

kanelo-lafoudakia-gatos-1_city.png
Φωτογραφία: MOLLY WALD/BEST FRIENDS ANIMAL SOCIETY



Παρόλο που ο Κανέλο δεν μπορούσε να κινήσει τα πίσω πόδια του δεν φαινόταν να πονάει. Οι κτηνίατροι συνέχισαν να αναζητούν την αιτία της παράλυσης, με την ελπίδα να βρουν μια λύση. Αφού απέκλεισαν τον τραυματισμό ή το γενετικό ελάττωμα θεώρησαν ότι μπορεί να έχει κάποια νευρολογική πάθηση. Με αυτό το νέο σκεπτικό, οι κτηνίατροι ανέπτυξαν ένα νέο σχέδιο θεραπείας, το οποίο όμως περιελάμβανε ένα κρίσιμο στοιχείο: τα κουνέλια.

Για το πρώτο στάδιο του σχεδίου ανάρρωσής του, ο Κανέλο λάμβανε εβδομαδιαίες θεραπείες βελονισμού. Οι κτηνίατροι ήλπιζαν ότι η θεραπεία θα τόνωνε το νευρικό του σύστημα και θα επανέφερε τη σύνδεση των ποδιών του με τον εγκέφαλό του. Αυτό θα αποκαθιστούσε την αίσθηση και την κινητικότητα στα πίσω πόδια του. Το προσωπικό του καταφυγίου ανέφερε ότι ο Κανέλο ήταν υπόδειγμα ασθενούς.

Για την αντιμετώπιση της ακράτειας ο Κανέλο, υποβλήθηκε καθημερινά σε θεραπεία με λέιζερ. Το λέιζερ βοήθησε στη μείωση της φλεγμονής και στη διαδικασία επούλωσης. Ωστόσο έπρεπε να ταξιδέψει στο χώρο του καταφυγίου όπου βρίσκονταν τα κουνέλια για να λάβει αυτή τη θεραπεία. Εκεί ήταν που ο Κανέλο συνάντησε τους νέους του φίλους.

kanelo-lafoudakia-gatos-3_city.png
Φωτογραφία: MOLLY WALD/BEST FRIENDS ANIMAL SOCIETY




Θεραπεία μέσα από το παιχνίδι με τα κουνέλια


Ο Κανέλο απολάμβανε να χοροπηδάει με τα μικρά κουνέλια, να παίζει μαζί τους και με τα παιχνίδια τους, ανέφερε το καταφύγιο. Η νέα φιλία, του παρείχε την απαραίτητη άσκηση. Με τη θεραπεία με τα κουνέλια, τον βελονισμό και τη θεραπεία με λέιζερ, δεν άργησε να μπορέσει να αναρριχηθεί.

Τώρα που ο Κανέλο μεγάλωσε, ο χρόνος του με τα κουνέλια τελείωσε. Ευτυχώς, έχει γίνει φίλος με ένα άλλο γατί που ονομάζεται Λάμα και περνούν τις μέρες τους παίζοντας και περιμένοντας το παντοτινό τους σπίτι.

Το «Best Friends Animal Sanctuary» είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το καταφύγιο ιδρύθηκε το 1984 από μια ομάδα φίλων που εγκαταστάθηκαν στην έρημο της Γιούτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ