Εικόνες από τα αμέτρητα σκουπίδια στον αυτοσχέδιο σκυβαλλότοπο στην Αρεδιού

Βρίσκεται πολύ κοντά σε αδειοδοτημένη γεώτρηση ύδρευσης της κοινότητας και πλησίον της οικιστικής περιοχής.

Article featured image
Article featured image


Καταγγελία για ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών στην κοινότητα Αρεδιού δέχτηκε το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο κινητοποιήθηκε ενημερώνοντας τα αρμόδια τμήματα και μετέβη στο σημείο βγάζοντας φωτογραφίες τον αυτοσχέδιο σκυβαλλότοπο, κοντά στην κοίτη του ποταμού Αλουπός.


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο και την ανακοίνωση του κινήματος:

«Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος έλαβε για ακόμη μια φορά καταγγελία για ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών. Συγκεκριμένα χωράφι στην κοινότητα του Αρεδιού έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας), κινητοποιηθήκαμε άμεσα για το περιστατικό, ενημερώνοντας τα αρμόδια τμήματα και μεταβαίνοντας στο σημείο, όπου διαπιστώσαμε πως έχει όντως δημιουργηθεί ένας αυτοσχέδιος σκυβαλλότοπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοίτη του ποταμού Αλουπός.

skoupidotopos-kinima-ikologon-2_city.jpg



Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στο σημείο τονίζοντας πως: «Δυστυχώς είναι η 5η περίπτωση απόρριψης σκουπιδιών που εντοπίσαμε τον τελευταίο μήνα στα περίχωρα της Λευκωσίας. Η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ θλιβερή. Η Κυπριακή φύση έχει καταντήσει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος. Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία είναι εμφανείς».

Σημειώνεται ότι ο σκυβαλλότοπος βρίσκεται πολύ κοντά σε αδειοδοτημένη γεώτρηση ύδρευσης της κοινότητας και πλησίον της οικιστικής περιοχής.

Δυστυχώς μέσα στα σκουπίδια έχουν εντοπιστεί και έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και πολιτικές οργανώσεις γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν επιδεικνύεται η δέουσα επιμέλεια στην διαχείριση των άχρηστων υλικών.

skoupidotopos-kinima-ikologon-1_city.jpg



Εννοείται ότι το χαρτί, τα μέταλλα, το γυαλί, τα κλαδέματα, υλικά από εκσκαφές και πολλά άλλα υλικά που εντοπίζονται στον ανεξέλεγκτο αυτό σκυβαλλότοπο μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν και από απόβλητα να μετατραπούν σε χρήσιμα υλικά ή πρώτες ύλες.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό της περιοχής και την αποτροπή της συνέχισης της παράνομης απόρριψης των αποβλήτων. Ολόκληρος ο πλανήτης συζητά για την κρίση της κλιματικής αλλαγής και η Κύπρος ούτε τα αυτονόητα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πράττει».

skoupidotopos-kinima-ikologon-3_city.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ