Το ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει τριγμούς σε μια σχέση, αλλά υπάρχει λύση

Η συμβουλή ενός κορυφαίου επιστήμονα στον τομέα του ύπνου, σε ζευγάρια που υποφέρουν από το ροχαλητό.

Article featured image
Article featured image

Αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει πολύ, ίσως η λύση να είναι ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια, λέει ένας κορυφαίος στον τομέα του ύπνου επιστήμονας.

Σύμφωνα με τον Ράσελ Φόστερ, καθηγητή κιρκάδιας νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα ζευγάρια που κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια εξαιτίας του ροχαλητού μπορούν να εισέλθουν στην «αρχή μιας νέας σχέσης», όπου θα είναι πιο ξεκούραστα και πιο ευτυχισμένα.

Όπως ανέφερε ο ειδικός σε διάλεξη που έκανε, οι ωτοασπίδες δεν είναι η μόνη λύση για έναν σύντροφο που ροχαλίζει. «Πολλοί άνθρωποι με πλησιάζουν, συνήθως μόνοι τους, και μου λένε: "Τι μπορώ να κάνω; Οι ωτοασπίδες δεν πιάνουν"».

«Αν είναι απλώς ροχαλητό, τι κάνετε; Λοιπόν, κοιμάστε σε άλλο μέρος. Πολλοί άνθρωποι λένε: "Κοιμόμουν με τον σύντροφό μου για 50 χρόνια, αυτό είναι το τέλος της σχέσης μας". Όχι, δεν είναι. Είναι η αρχή μιας νέας σχέσης όπου ιδανικά και οι δύο θα είστε πιο ευτυχισμένοι, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάστε να κοιμηθείτε σε άλλο χώρο αν έχετε», είπε χαρακτηριστικά.Ο Φόστερ τόνισε πως αυτοί που ροχαλίζουν θα πρέπει να επισκεφθούν τον γιατρό τους για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες του ροχαλητού και μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, έδωσε και κάποιες άλλες συμβουλές για καλύτερο ύπνο, όπως η διαγραφή εφαρμογών και ανιχνευτών ύπνου. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αμβλύνει το άγχος γύρω από τον ύπνο και ως εκ τούτου να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα. Το πρωινό φως είναι επίσης σημαντικό για τον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού, πρόσθεσε ο ειδικός.


Με πληροφορίες από lifo, guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ