Σεξομολογήσεις #624: «Πότε επολλύναν τόσο πολλά οι φασίστες;»

«Όποτε θα πάμε για έναν καφέ ή ένα φαΐ, νιώθω να μας κοιτάζουν ούλλοι όπως τα μιάσματα». Η αναγνώστρια της CITY εκφράζει έναν προβληματισμό που μπορεί να μην ταιριάζει ακριβώς στην εν λόγω στήλη, ωστόσο, μας αφορά όλους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Unsplash / Dmitry I


*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Tipster μου, ξέρω πως το θέμα μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τη στήλη σου, αλλά θεωρώ πως μας αφορά όλους και ειδικά τους πιο νέους. Έβλεπα τις εκλογές στην Ελλάδα πρόσφατα και παρότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, απογοητεύτηκα πολλά όταν εδιαπίστωσα τι εμπήκε στη Βουλή τους. Ύστερα είδα και τα δικά μας, που έχουμε κάτι αντίστοιχο στη Βουλή μας εδώ και χρόνια, ενώ χρόνο με τον χρόνο η ρητορική μίσους, η ξενοφοβία και μισαλλοδοξία αυξάνονται συνεχώς. Φοβάμαι να πιστέψω πως σαν λαός έχουμε τόση κακία μέσα μας, τόσο μίσος για άλλα πλάσματα που εν -κυρίως- βασανισμένα. Έχω φίλους που τη Συρία, το Πακιστάν, την Αφρική. Παιθκιά της ηλικίας μου που ήρταν δακάτω ασυνόδευτα μωρά τζαι τωρά εν νέοι ενήλικες που αγωνίζουνται για το μέλλον τους. Όποτε θα πάμε για έναν καφέ ή ένα φαΐ, νιώθω να μας κοιτάζουν ούλλοι όπως τα μιάσματα. Οκ, καταλαβαίνω πως υπάρχει πρόβλημα, πως είμαστε μιτσής τόπος, για να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε τόσο κόσμο, αλλά τούτο σημαίνει πως πρέπει να ζητούμεν τον θάνατό τους; Σημαίνει πως πρέπει να τους εξαθλιώνουμε; Να τους βάλλουμεν πίσω που τα τέλλια όπως τα ζώα τζαι να τους θωρούμεν σαν περνούμε με το αυτοκίνητο για το σπίτι μας; Νιώθω απόγνωση με τον κόσμο μας.



Όπως είπες ξεκινώντας το mail σου, τούτο που περιγράφεις μας αφορά όλους και θα έπρεπε να μας αφορά. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή προς τα άκρα δεξιά που στοχοποιεί κάθε τι που θεωρεί διαφορετικό: ξένους, γκέι, αριστερούς, ακτιβιστές κ.ο.κ. Τα παραδείγματα πολλά. Όπως και οι λόγοι που προκαλούν όλες αυτές τις συμπεριφορές. Το ζητούμενο πλέον είναι ο καθένας από εμάς, που δεν έχει πέσει στην παγίδα να μισεί – γιατί περί αυτού πρόκειται – άλλους ανθρώπους και να επιζητά τον θάνατο ή τον αφανισμό τους επειδή δεν είναι ίδιοι με αυτό που εκπροσωπεί, είναι να κρατηθούμε όρθιοι και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πιο καλά: να αγαπάμε και να προσφέρουμε μια αγκαλιά προστασίας εκεί που χρειάζεται, έστω κι αν δεν μας τη ζητούν. Αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση και η αντίσταση απέναντι στο σκοτάδι που μας περιβάλλει και που για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω να ξημερώνει σύντομα.

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ