Έφτασε ο καιρός για το καρναβάλι της Βενετίας

Φέτος είναι αφιερωμένο σ' έναν ιστορικό εξερευνητή.

Article featured image
Article featured image

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για το ετήσιο καρναβάλι της Βενετίας, το οποίο άρχισε επίσημα χθες Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Οι χθεσινές εκδηλώσεις περιορίστηκαν σε μικρότερη έκταση με ορισμένα δρώμενα κυρίως για τα παιδιά, επειδή η έναρξη συνέπεσε με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους χιλιάδες τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης να κατακλείσουν την κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Έτσι, πλήθος μασκοφόρων καρναβαλιστών μικρών και μεγάλων σε ηλικία, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στην πόλη για το μεγάλο γεγονός.

Ο τίτλος του φετινού καρναβαλιού είναι «Στην Ανατολή, το εκλπληκτικό ταξίδι του Μάρκο Πόλο», διότι είναι αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιώτες της πόλης καθώς φέτος συμπληρώνονται 700 χρόνια από τον θάνατό του.

«Ο Μάρκο Πόλο ήταν ένας Βενετσιάνος, γιος του Νικολό, που σε πολύ νεαρή ηλικία έφυγε για ένα απίστευτο ταξίδι που τον οδήγησε στον δρόμο προς την ανατολή, που γνώρισε λαούς, πολιτισμούς και βίωσε περιπέτειες αδιανόητες για εκείνη την εποχή. Θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό το παραμύθι, που μας μετέδωσε αργότερα μέσα από το βιβλίο του και θέλουμε να το κάνουμε μέσα από τα όνειρα», δηλώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καρναβαλιού της Βενετίας, Μάσιμο Τσετσέτο.



Με πληροφορίες από Euronews και LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ