Ζωύφια που θυσιάζονται για την επιστήμη, τιμώνται σε ειδική τελετή σε ναό της Ιαπωνίας

Ιαπωνική εταιρεία φυτοφαρμάκων πραγματοποιεί αυτήν την τελετή κάθε χρόνο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Article featured image
Article featured image

Κάθε χρόνο, η ιαπωνική εταιρεία φυτοφαρμάκων Earth Corporation πραγματοποιεί μια τελετή στον ναό Myodoji στην πόλη Ako για να τιμήσει τα έντομα που θυσίασαν τη ζωή τους για σκοπούς έρευνας.

Η Earth Corporation υπερηφανεύεται ότι είναι «η νούμερο 1 προτιμώμενη εταιρεία οικιακών εντομοκτόνων στην Ιαπωνία», μια θέση που έχει επιτύχει επί δεκαετίες έρευνας, δοκιμών και σφαλμάτων. Προκειμένου να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της, η εταιρεία τα χρησιμοποιεί σε διάφορα είδη εντόμων σε μια ιδιόκτητη ερευνητική εγκατάσταση στο Ako City, και μερικά από αυτά τα έντομα πεθαίνουν στη διαδικασία.

Ανά πάσα στιγμή, οι ερευνητικές εγκαταστάσεις της Earth Corporation εκτρέφουν περίπου 1 εκατομμύριο κατσαρίδες και περισσότερα από 100 εκατομμύρια τσιμπούρια για δοκιμές. Τα έντομα καταλήγουν να θυσιάζονται για την υγεία και την άνεση των ανθρώπων, οπότε παρόλο που η ιαπωνική εταιρεία ευδοκιμεί με τον θάνατο εκατομμυρίων εντόμων, «δεν μπορεί παρά να τιμήσει» τη θυσία τους και να δείξει ότι δεν λαμβάνει τα πειραματόζωα ως δεδομένα.

Η διαδικασία της τελετής

Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 60 υπάλληλοι της Earth Corporation συμμετείχαν στην επίσημη τελετή που περιλάμβανε έναν daoshi (ταοϊστή ιερέα) να διαβάζει προσευχές μπροστά σε δεκάδες φωτογραφίες νεκρών εντόμων. Εικόνες από κουνούπια, τσιμπούρια, μύγες, κατσαρίδες και άλλα έντομα τοποθετήθηκαν κοντά στον βωμό του ναού και οι άνθρωποι ένωσαν τα χέρια τους σε προσευχή καθώς τα τιμούσε ο ιερέας.

Ο Tomihiro Kobori, Επικεφαλής της Φαρμακευτικής Έρευνας στην Earth Corporation, επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένη τη θυσία χιλιάδων εντόμων, χωρίς να αναγνωρίζουν την αξία της θυσίας τους στο όνομα της επιστήμης, αλλά «αυτή η τελετή βοηθάει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ