Ο Fluffy είναι μια χελώνα-αλιγάτορας και το δάγκωμά του μπορεί να σπάσει οστά

Το είδος αυτό ζει κανονικά στις νότιες περιοχές τον ΗΠΑ αλλά βρέθηκε στην άλλη άκρη του Ανταλντικού.

Article featured image
Article featured image


Αν και την ονόμασαν «Fluffy», αυτή η χελώνα- αλιγάτορας που εντοπίστηκε στην Αγγλία μόνο χαριτωμένη δεν είναι: με το δάγκωμά της μπορεί να σπάσει οστά.

Οι χελώνες- αλιγάτορες ζουν σε βάλτους και ποτάμια στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ. Αλλά η συγκεκριμένη εντοπίστηκε σε λίμνη στην Κάμπρια, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Ένας ντόπιος είδε αυτό το παράξενο πλάσμα στα ρηχά και ζήτησε βοήθεια από χρήστες του Facebook για να καταλάβει τι είναι. Την απάντηση έδωσε η Ντενίζ Τσάμπερλεϊν. Η δημοτική σύμβουλος της περιοχής, που έχει χελώνες, έζησε για μερικά χρόνια στη Φλόριντα και αναγνώρισε το χαρακτηριστικό σαρκοφάγο είδος.«Μόλις το είδα σκέφτηκα: Θεέ μου, ξέρω τι είσαι. Έχω δει χελώνες- αλιγάτορες στη φύση αλλά πολύ μεγαλύτερες. Φτάνουν τα 89 κιλά και μπορούν να σπάσουν δάχτυλα», δήλωσε. Η συγκεκριμένη είναι νεαρής ηλικίας, αλλά «μπορεί να δαγκώσει κάποιον άσχημα», σημείωσε και εξήγησε ότι «έχουν έναν φυσικό αμυντικό μηχανισμό. Όταν πλησιάζεις, ανοίγουν το στόμα τους».

Αν και δεν είναι παράνομο να έχει κάποιος έναν εκπρόσωπο αυτού του είδους ως κατοικίδιο στη Βρετανία, είναι ακριβές και η φροντίδα τους έχει δυσκολίες. Οπότε είναι πιθανό να την εγκατέλειψε ο κηδεμόνας της

Έπειτα από μια αναγνωριστική επίσκεψη, η Τσάμπερλεϊν προσπάθησε να οργανώσει μια επιχείρηση διάσωσης, αλλά μάταια.
Έτσι, αποφάσισε να απομακρύνει μόνη της από εκεί τη χελώνα- αλιγάτορα, προκειμένου να μην διαταράξει την ισορροπία της περιοχής.Έτσι, γέμισε ένα πλαστικό δοχείο με νερό από τη λίμνη, πήρε ένα πλαστικό καλάθι και μπήκε στη λίμνη. Η χελώνα- αλιγάτορας «καθόταν στη σκιά και φαινόταν θυμωμένη. Έμοιαζε με προϊστορικό μικρό δεινόσαυρο», περιέγραψε. Μόλις την πλησίασε, άνοιξε το στόμα της αλλά «ευτυχώς κρύωνε, οπότε δεν ήταν πολύ δύσκολο να την κατευθύνω προς το καλάθι».

Πλέον, η χελώνα- αλιγάτορας έχει ένα νέο σπίτι, στο καταφύγιο άγριας ζωής στην Κορνουάλη. Όσο για το όνομα «Fluffy», η Τσάμπερλεϊν πιστεύει ότι της ταιριάζει. Πρόκειται για έμπνευση από το Χάρι Πότερ. Έτσι λεγόταν ένας τεράστιος σκύλος με τρία κεφάλια, «κατοικίδιο» του «Ρούμπεους Χάγκριντ», του κλειδοκράτορα του Χόγκουαρτς, ο οποίος είχε αδυναμία στα παράξενα πλάσματα. «Και όπως είπε κάποιος στο Facebook, σίγουρα μοιάζει με ένα πλάσμα που θα λάτρευε ο Χάγκριντ», σχολίασε η Τσάμπερλεϊν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ