Το ακριβότερο σπίτι στις ΗΠΑ (ίσως) αξίζει όσο το ΑΕΠ ενός μικρού κρατιδίου

Τουλάχιστον μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς, και θα μοιράζονται τα έξοδα!

Article featured image
Article featured image

Το Gordon Pointe, όπως ονομάζεται, είναι ένα συγκρότημα περίπου 9 στρεμμάτων στη Νάπολη της Φλόριντα, στην ακτή του Κόλπου, σε έναν εύπορο θύλακα που ονομάζεται Port Royal. Η αγορά περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία που εκτείνεται σε περίπου 3.505 τετραγωνικά μέτρα, με έξι υπνοδωμάτια. Δύο ξενώνες, ο καθένας από τους οποίους ξεπερνά τα 1.524 τετραγωνικά μέτρα, ανεβάζουν τον συνολικό εσωτερικό ζωτικό χώρο του κτήματος στα 6.950 τετραγωνικά μέτρα. Και τα τρία σπίτια βρίσκονται σε μια χερσόνησο που προσφέρει 503 μέτρα προκυμαίας, μια ιδιωτική δεξαμενή σκαφών αναψυχής και μια αποβάθρα σε σχήμα Τ.

DJI_20231109123931_0170_D-Edit-scaled.jpg

Προτού αρχίσετε να μετράτε τα υπνοδωμάτια και να υπολογίζετε την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο (η οποία είναι περίπου 12.900 δολάρια), ο συνδιαχειριστής Λέιτον Κάντλερ της Corcoran δήλωσε στο CNBC ότι η αξία εδώ «δεν αφορά τόσο το μέγεθος των τριών μεγαλοπρεπών σπιτιών στην ιδιοκτησία, αλλά την ιδιωτικότητα, την πρόσοψη στην παραλία και μια σπάνια ευκαιρία για σημαντική ανάπτυξη».

•-DJI_0092-scaled.jpg


•-DSC04296-HDR-Edit-scaled.jpg

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου όπου έγινε η πρώτη καταχώρηση για το εν λόγω ακίνητο, «το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 60.960 τετραγωνικά μέτρα οικιστικής ανάπτυξης», πράγμα που σημαίνει ότι η γη έχει άπειρες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. «Μπορούν να υπάρξουν οκτώ παραθαλάσσιες κατοικίες σε αυτό το ακίνητο», δήλωσε ο Κάντλερ στο CNBC. Ενώ το ακίνητο θα μπορούσε να σπάσει σε κομμάτια μετά την αγορά, ο μεσίτης εικάζει ότι ένας δυνητικός αγοραστής είναι πιο πιθανό να το διατηρήσει ως ιδιωτικό οικογενειακό συγκρότημα. «Σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα του να βρίσκεστε σε νησί, αλλά στο Gordon Pointe η οικογένειά σας μπορεί να είναι απομονωμένη, χωρίς όμως να αισθάνεται αποκομμένη», δήλωσε ο Κάντλερ.

Μαζί με μια αποβάθρα σε σχήμα Τ που μπορεί να φιλοξενήσει έξι σκάφη, οι Ντόναχιου κατασκεύασαν επίσης έναν ιδιωτικό χώρο σκαφών αναψυχής που είναι 70 επί 15 μέτρα και έχει βάθος σχεδόν 2,5 μέτρα. Ο Κάντλερ δήλωσε στο CNBC ότι πρόκειται για μια «σπάνια ευκολία που έπρεπε να εγκριθεί από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ».

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ