O ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε αμάχους που περίμεναν στην ουρά για φαγητό

«Εν ψυχρώ σφαγή αμάχων Παλαιστινίων».

Article featured image
Article featured image

Προσοχή: Εικόνες και Βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν.



Σε μία σοκαριστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ όταν επιτέθηκε σε Παλαιστίνιους που περίμεναν σε ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η φρικτή επίθεση σημειώθηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας τη στιγμή που ο πολιορκημένος θύλακας είναι αντιμέτωπος με γενικευμένο λιμό και η ανθρωπιστική βοήθεια καταφθάνει εκεί με το σταγονόμετρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε Associated Press, Guardian και Al Jazeera από νοσοκομειακό προσωπικό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε Παλαιστίνιους που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την μια εν ψυχρώ «σφαγή» αμάχων. Πρόσθεσε δε, ότι η επίθεση ήταν μέρος του συνεχιζόμενου «γενοκτονικού πολέμου» που διεξάγει το Ισραήλ. Κάλεσε επίσης, τη διεθνή κοινότητα να «επέμβει επειγόντως» για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι είναι «ο μόνος τρόπος προστασίας των αμάχων».


Σύμφωνα με το Al Jazeera, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν επισιτιστική βοήθεια σε 77. Είκοσι πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Kamal Adwan, ενώ 57 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa. Την ίδια στιγμή άλλοι τουλάχιστον 250 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

israelaid2.png
Τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Kamal Adwan.



Οι πολίτες, όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, είχαν συγκεντρωθεί στην οδό al-Rashid, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον δρόμο φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι. Το Al Jazeera επαλήθευσε πλάνα που δείχνουν τα πτώματα δεκάδων νεκρών και τραυματισμένων Παλαιστινίων να μεταφέρονται σε φορτηγά καθώς κανένα ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή.

«Πήγαμε να πάρουμε αλεύρι. Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον μας. Υπάρχουν πολλοί μάρτυρες στο έδαφος και μέχρι αυτήν τη στιγμή τους αποσύρουμε. Δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.



Μεταφέροντας τα γεγονότα από το σημείο, ο Ismail al-Ghoul του Al Jazeera είπε ότι αφού άνοιξαν πυρ, ισραηλινά τανκς προχώρησαν και πέρασαν πάνω από πολλούς από τους νεκρούς και τους τραυματίες. «Είναι μια σφαγή, πέρα από την πείνα που απειλεί τους πολίτες στη Γάζα», είπε.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξετάζει τις αναφορές για την αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ