Ένα μπαρ στη Λεμεσό προτρέπει τις πελάτισσές του να ενημερώσουν αν δεν θέλουν κέρασμα από αγνώστους

«Εδώ, είναι ένα safe space για εσένα».

Article featured image
Article featured image

To όχι είναι όχι. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ωστόσο, η θλιβερή πραγματικότητα που εξακολουθεί να υφίσταται είναι ότι συχνά το «όχι» των θηλυκοτήτων δεν εκλαμβάνεται ως τέτοιο. Ή έστω παρερμηνεύεται με γελοίες ενίοτε ερμηνείες του τύπου «μού κάνει νάζια» ή «θέλει να μου το παίξει δύσκολη». Σε αυτό το πλαίσιο πολλές γυναίκες δεν νιώθουν ασφαλείς όταν διασκεδάζουν έξω με φίλες τους ή μόνες τους. Και σίγουρα το φλερτ είναι θεμιτό, ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνο γνώμη και των δύο εμπλεκόμενων μερών. Επίσης, είναι άλλο το φλερτ και άλλο το πιεστικό φλερτ που αγγίζει τα όρια της παρενόχλησης.

Μέχρι, λοιπόν, όλα αυτά τα αυτονόητα να εντυπωθούν στο κάθε άτομο εκεί έξω, το Σουβενίρ Bar, στο κέντρο της Λεμεσού, με μια ανάρτησή του ενημερώνει τις πελάτισσές του ότι μπορούν να τους πουν εκ των προτέρων, ότι δεν δέχονται κέρασμα από κανένα/μια αν αυτ@ τούς φέρνει σε δύσκολη θέση.



Αυτούσια η ανάρτησή τους:

«Αν θέλετε να αφήσετε φρύδια, μουστάκια, τρίχες στα χέρια, όπου θέλετε, αφήστε: η αποτρίχωση ειναι επίπονη... και άχρηστη αν δεν το θέλετε πραγματικά ΕΣΕΙΣ.

Εγώ, μωρό, είχα μονόφρυδο μέχρι τα 12-13 και θεόστραβα δόντια μέχρι τα 20. Πέρασα δύσκολα... το ξεπέρασα... (με δυσκολία και εμπόδια, ώσπου έγινα "standard"... δεν έγινα η Φρίντα).

Μην αφήνετε εσείς και στα παιδιά σας να συνεχιζεται ο κύκλος της κοροϊδίας/bullying.

Και κορίτσια... μη δέχεστε ποτά ως κέρασμα...

Άλλο το φλερτ... και άλλο το πιεστικό φλερτ-παρενόχληση.

Σενάριο τύπου "δεν θέλω να με κερνούν ποτό για να νομίζεις ότι σου χρωστώ κάτι".

Σε εμάς, μπορείτε να μας πείτε εκ των προτέρων σε σερβιτόρα ή μπαρ, ότι δεν δέχεστε κέρασμα από κανένα/μια αν σας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Ελάτε στο μπαρ και πείτε το!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ