«Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή»

Στην Ελλάδα η Εισαγγελία «ξέπλυνε» τον μαστροπό Μίχο.

Article featured image
Article featured image



Αποσβολωμένη και με αισθήματα οργής παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία την εισαγγελική πρόταση περί απαλλαγής του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες της εμπορίας, του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, υπόθεση που από την πρώτη φορά που είχε δει το φως της δημοσιότητας, είχε σοκάρει.

Όπως μεταδίδεται από ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Όπως αναφέρεται, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα. Επίσης για το πλημμέλημα τής εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη. Φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.


Διαμαρτυρήθηκαν οι πολίτες

Χθες το βράδυ πολίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μετρό στα Σεπόλια για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια στη συμβολή των οδών Ξανθίππης και Δράμας, όταν ομάδα συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία πέταξε αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή.

Από τα αντικείμενα, έσπασε η τζαμαρία σε επιχείρηση δίπλα στο κατάστημα του Ηλία Μίχου. Εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών.



Με μπληροφορίες από LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ