Σιαμαία ενωμένα στη λεκάνη, πέρασαν ξαπλωμένα τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους

Τα δύο αγόρια που γεννήθηκαν το 2018 είχαν τρία πόδια (τα δύο λειτουργικά και το τρίτο όχι), τέσσερα χέρια, ενώ μοιράζονται το ίδιο πέος.

Article featured image
Article featured image

Μια σπάνια περίπτωση σιαμαίων που γεννήθηκαν στην Ινδονησία έφερε στη δημοσιότητα το American Journal of Case Reports καθώς τα δύο αγόρια που γεννήθηκαν το 2018 είχαν τρία πόδια (τα δύο λειτουργικά και το τρίτο όχι), τέσσερα χέρια ενώ μοιράζονται το ίδιο πέος με την εικόνα τους να θυμίζει «αράχνη». Μοιράζονται επίσης ένα ορθό και ένα έντερο.

siamaia-araxni.jpg



Όπως σημειώνεται στο ιατρικό περιοδικό, πρόκειται για περιστατικό Ischiopagus Tripus, παιδιών δηλαδή που είναι ενωμένα στη λεκάνη, με συχνότητα εμφάνισης 1 στα 2 εκατομμύρια.

Αφού αψήφησαν τις πιθανότητες και επέζησαν της κύησης και του τοκετού, τα νήπια δεν μπορούσαν να καθίσουν και ήταν αναγκασμένα να ξαπλώνουν για τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους.

siamaia2.png



Ομάδα χειρουργών μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο κατάφερε να ακρωτηριάσει το τρίτο - μη λειτουργικό - πόδι των παιδιών και να σταθεροποιήσει το μηριαίο και το πυελικό οστό δίνοντας στα αγόρια τη δυνατότητα να σταθούν έστω καθιστά.

Κατά την εκτίμηση των γιατρών το ένα από τα σιαμαία αγόρια έχει υποανεπτυγμένο νεφρό και το άλλο έχει μόνο έναν νεφρό.

Η οικογένεια έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά και κανένα ιστορικό ιατρικών θεμάτων με τη μητέρα τους να μην αναφέρει κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

siamaia3.png



Ο όρος δίδυμα «αράχνη» προέρχεται από άλλο ένα διάσημο ζευγάρι σιαμαίων, τους Ganga και Jamuna Mondal, που είχαν γεννηθεί στην Ινδία. Ανά τον κόσμο, μία στις 50.000 με 200.000 γεννήσεις είναι σιαμαία παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ