Η Κύπρος πρωταγωνιστεί (ξανά) σε σειρά του Netflix

Τελικά, έμεινέ μας η τάτσα…

Article featured image
Article featured image

Σε άλλη μια σειρά του Netflix φιγουράρει το όνομα της Κύπρου και αυτήν τη φορά δεν νιώθουμε τόσο περήφανοι, αφού η σειρά έχει ως κεντρική θεματολογία της, τη ζωή μεγαλεμπόρων ναρκωτικών που ανοίγουν τα πλοκάμια τους στις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη.

Ο λόγος για τη σειρά, πέντε κύκλων, Queen of the South (όχι την ισπανική, την αμερικάνικη). Προτρέπουμε όσους παρακολουθούν τη σειρά να μην διαβάσουν το άρθρο γιατί ακολουθεί «μικρό» spoiler.

Το όνομα της Κύπρου ακούγεται στην τελευταία σεζόν της σειράς(2021), όταν η πρωταγωνίστρια Τερέσα Μεντόσα, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της. Ο Ρώσος μεγαλέμπορας, Kostya, ακουγόταν ως όνομα και είχε χαρακτηριστεί ως ένας επικίνδυνος άνδρας που δεν δίστασε μάλιστα να σκοτώσει την «αγαπημένη» του ξαδέλφη για το καλό της παράνομης επιχείρησης που είχε στήσει. Ένα πρώην μέλος μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες της Ρωσίας, κρυμμένος βέβαια πίσω από το κουστούμι ενός διπλωμάτη.

Η πρώτη φορά που βλέπουμε το πρόσωπό του είναι όταν η πρωταγωνίστρια καταφέρνει να τον καλέσει στο προσωπικό του τηλέφωνο, με την πρόφαση να συνεργαστούν. Μέσα από τη λιμουζίνα του καλεί έναν από τους συνεργάτες του και λέει: «Στείλε πενήντα εκατομμύρια από την Κύπρο. Ο Χιμένες θα σου δώσει τους λογαριασμούς».

rososo.jpg



Δεν θέλουμε να γινόμαστε επικριτικοί, αλλά προφανώς έχει διαδοθεί παντού η σχέση της Κύπρου με τους Ρώσους ολιγάρχες και το ξέπλυμα χρήματος. Η φήμη της Κύπρου και το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια είχε προ πολλού εξαπλωθεί. Και γιατί όχι να μην χρησιμοποιηθεί και σε πασίγνωστη σειρά; Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ