Ποια είναι η γυναίκα του νέου εμβληματικού γκράφιτι που εμφανίστηκε στο κέντρο της Λευκωσίας;

Το νέο έργο τέχνης που εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας, έγινε viral όχι μόνο για την καλλιτεχνική του αξία, αλλά και γιατί προκάλεσε την περιέργεια των περαστικών, ως προς το ποιο είναι το κεντρικό πρόσωπο που απεικονίζει!

Article featured image
Article featured image

Ένα νέο γκράφιτι έκανε την εμφάνισή του σε ένα παλιό κτήριο στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας. Μία τοιχογραφία που μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που πέρασε από το σημείο και έκανε πολλούς να διερωτηθούν: Ποια είναι η γυναίκα που απεικονίζεται σε αυτό;

σχειδο.jpg



Σε διάφορες συζητήσεις και σχόλια που πετύχαμε στα social, κάποιοι είπαν πως πρόκειται για την Ruth Bader Ginsburg, άλλοι θεώρησαν πως είναι η Iris Apfel και μερικοί, ήταν πεπεισμένοι πως το πρόσωπο της τοιχογραφίας είναι η δημοσιογράφος Πόλα Σπόντα.


Εμπνευστής και δημιουργός του έργου είναι ο καλλιτέχνης Edmon 1419, έργα του οποίου υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νησιού. Το νέο έργο δημιουργήθηκε, όπως μάς είπε, για ένα ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του οποίο ο καλλιτέχνης ταξίδεψε στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και επισκέφθηκε έργα που υποστηριχθήκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το έργο αυτό εμπνεύστηκε μέσα από τις συνεντεύξεις και τους χώρους που επισκέφθηκε.

Μιλώντας στη CITY, o Edmon 1419, ανέφερε πως η γυναίκα που απεικονίζεται στο γκράφιτι, δεν είναι κάποια διάσημη προσωπικότητα, αλλά πρόκειται για διευθύντρια ενός μουσείου στο εξωτερικό. Πέραν της προσωπογραφίας, στο γκράφιτι, ανέφερε ο καλλιτέχνης, υπάρχουν και μικρά άλλα στοιχεία από όσα είδε στα ταξίδια του: «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, επισκεφθήκαμε έναν καταρράκτη, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, τον οποίο προσπάθησα να αποτυπώσω στην μπλούζα της γυναίκας του mural, μέσω των κυμάτων. Κάθετι που βλέπω, ακούω ή βιώνω αποτελεί έμπνευση για τα έργα μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ