Τύπος μηνύει την Apple κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για το δαπανηρό διαζύγιό του

Παιδιά, προσοχή στα μηνύματα που (νομίζετε ότι) διαγράφετε!

Article featured image
Article featured image

Συνήθως, η διαγραφή μηνυμάτων από το τηλέφωνό σας φέρνει μια αίσθηση ικανοποίησης και ανακούφισης, γνωρίζοντας ότι έχουν σβηστεί οριστικά.

Ωστόσο, για έναν Βρετανό, αυτό δεν ισχύει. Παρά τη διαγραφή των «ροζ» μηνυμάτων από το τηλέφωνό του, αυτά δεν είχαν διαγραφεί από το οικογενειακό iMac. Η σύζυγός του τα είδε με αποτέλεσμα να τον χωρίσει και αυτός αναγκάστηκε να πληρώσει ένα δαπανηρό διαζύγιο.

Ο άνδρας στη συνέχεια μήνυσε την Apple ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ένα σημαντικό ελάττωμα στις λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου.

Η σύζυγος του Βρετανού άνδρα είχε ανακαλύψει τα «διαγραμμένα» μηνύματα κειμένου που εστάλησαν σε εργαζόμενες του σεξ σε μια άλλη συσκευή που ήταν συνδεδεμένη με το iMac.

«Αν σας πουν ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί, έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι έχει διαγραφεί», ανέφερε ο άνδρας, υπό τον όρο της ανωνυμίας, σύμφωνα με τους The Times.

Είπε ότι αυτό οδήγησε στο «επώδυνο» διαζύγιό του.

Τώρα, ζητά αποζημίωση 5 εκατομμυρίων λιρών από την Apple.


Ο άνδρας αποκάλυψε στους The Times ότι κατά τα τελευταία χρόνια του γάμου του, είχε συναναστραφεί με ροζ τηλέφωνα μέσω της εφαρμογής iMessage στο iPhone του, πιστεύοντας ότι η διαγραφή των μηνυμάτων θα έσβηνε όλα τα ίχνη αυτών των αλληλεπιδράσεών του. Ωστόσο, η σύζυγός του βρήκε τελικά τα υποτιθέμενα διαγραμμένα μηνύματα στο κοινό τους iMac, φέρνοντας στην επιφάνεια μηνύματα ετών που ο άνδρας νόμιζε ότι είχε αφαιρέσει. Η ανακάλυψη αυτή ώθησε τη γυναίκα να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του άνδρα, Σάιμον Γουόλτον, είπε ότι «η Apple δεν ήταν σαφής με τους χρήστες σχετικά με το τι συμβαίνει με τα μηνύματα που στέλνουν και λαμβάνουν και, κυρίως, διαγράφουν», ανέφερε η Telegraph.

Ο Γουόλτον επεσήμανε ότι ενώ το iPhone μπορεί να υποδεικνύει ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί, συχνά παραμένει προσβάσιμο σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές, λεπτομέρεια που δεν γνωστοποιείται επαρκώς στους χρήστες. Ο Walton εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον να ακούσει και άλλους πελάτες της Apple που μπορεί να αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.

Ο Γουόλτον ψάχνει να βρει περισσότερους τέτοιους χρήστες της Apple, που είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

ΠΗΓΗ: huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ