Βουλευτές πήγαν στο γαλλικό κοινοβούλιο ντυμένοι με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαμαρτυρήθηκαν για την άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Article featured image
Article featured image

Στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας εμφανίστηκαν χθες στο γαλλικό κοινοβούλιο βουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Οι βουλευτές αποφάσισαν να φορέσουν μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα, ενώ η Ρασέλ Κεκέ, βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία, που εντάσσεται στη ριζοσπαστική αριστερά, ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα.


Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιαέλ Μπρον-Πιβέ την ανακάλεσε στην τάξη και της επέβαλε προφορική επίπληξη, που είναι και η μέγιστη κύρωση που προβλέπει ο κανονισμός, ενώ διέκοψε τη συνεδρίαση.

«Σε ό,τι αφορά τη διμερή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, η θέση της Γαλλίας είναι (…) σαφής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Εμανουέλ Μακρόν) την υπενθύμισε, δεν είναι ταμπού», σχολίασε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης. «Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι χρήσιμη. Όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός (Γκαμπριέλ Ατάλ), τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αναγνωρίσεις (του παλαιστινιακού κράτους) χωρίς να δίνουν λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα το κράτος της Παλαιστίνης, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ