Η Δικοινοτική Πορεία Υπερηφάνειας πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά

«Το united by pride προωθεί την ενότητα, την ειρήνη και την επανένωση της Κύπρου».

Article featured image
Article featured image

Η Δικοινοτική πορεία Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου με δύο σημεία εκκίνησης και τελικό προορισμό τη Νεκρή Ζώνη.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18:00, με δύο αφετηρίες: στις ελεύθερες περιοχές την Πλατεία Ελευθερίας και στα κατεχόμενα το πάρκο kuğulu στα κατεχόμενα.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη εκδήλωση Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται σε έδαφος που ελέγχεται από τον ΟΗΕ και σε ζώνη κατάπαυσης του πυρός

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Το united by pride προωθεί την ενότητα, την ειρήνη και την επανένωση της Κύπρου μέσω της πρώτης εκδήλωσης περηφάνιας στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε ζώνη κατάπαυσης πυρός.

Στοχεύει να καλύψει τα αισθήματα της ένωσης και της κατανόησης μεταξύ όλων των Κυπρίων. Ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό, τον ετεροσεξισμό, τον φασισμό, τον εθνικισμό και σε όλες τις μορφές διακρίσεων, ενώνει ΛΟΤΑΚΙ+ άτομα από διαφορετικές κοινότητες και μειονότητες από όλο το νησί, γιορτάζοντας την πολυπολιτισμική και πολυκοινοτική ταυτότητα.

Το united by pride λειτουργεί επίσης ως ζωτική πλατφόρμα για την ανάδειξη του κυπριακού και τοπικού queer ταλέντου, παρέχοντας έναν χώρο για έκφραση και ενδυνάμωση».



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ