Βάζουν διόδια στην Αμφίπολη

Article featured image
Article featured image

Το υπουργείο Υποδομών προχωρά στη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου στην Αμφίπολη, αφού πολλοί άρχισαν να προγραμματίζουν επίσκεψη στην περιοχή.  

 

Στο σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χωροθέτηση των 13+5 σταθμών διοδίων της Εγνατίας, προβλέπεται η ίδρυση σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Ακυρώνει την αναλογική χρέωση των διοδίων στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Μεταφορών, με μεγάλο χαμένο την περιφέρεια της Ηπείρου, αφού μετά την πίεση της τρόικας, οι εκπρόσωποι της επέβαλαν τελικά την αντικατάσταση του συγκεκριμένου μοντέλου με αυτό που ισχύει και στους υπόλοιπους οδικούς άξονες.

Οι σταθμοί διοδίων στον κύριο άξονα της Εγνατίας χωροθετούνται ως εξής:

- Τύρια Θεσπρωτίας (εν λειτουργία)

- Παμβώτιδα Ιωαννίων (προς λειτουργία)

- Μαλακάσι Τρικάλων (εν λειτουργία)

- Βενέτικος Γρεβενών (προς λειτουργία)

- Πολύμυλος Κοζάνης (εν λειτουργία)

- Μάλγαρα (εν λειτουργία)

- Εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης (προς λειτουργία)

- Ανάληψη Λαγκαδά (εν λειτουργία)

- Αμφίπολη Σερρών (προς λειτουργία)

- Μουσθένη Καβάλας (εν λειτουργία)

- Περιμετρική Καβάλας (προς λειτουργία)

- Ίασμος Ροδόπης (εν λειτουργία)

- Μεστή Έβρου (προς λειτουργία).

Στους κάθετους άξονες προβλέπεται να λειτουργήσουν οι εξής σταθμοί: Ιεροπηγή Καστοριάς, Αλιάκμονας Καστοριάς, Εύζωνοι Κιλκίς, Προμαχώνας Σερρών, Στρυμωνικό Σερρών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Oι πλούσιοι Αμερικανοί τρώνε από προσφορές, για να ζουν (luxury) εμπειρίες

Article featured image

Έρευνα αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα των κοκκινομάλληδων για την υγεία

Article featured image

Τουρίστρια άγγιξε τα γεννητικά όργανα διάσημου μνημείου αλλά δεν πήγε καθόλου καλά