Χωρίς βίζα ταξιδεύουν Ευρώπη οι Μολδαβοί

Article featured image
Article featured image

Χωρίς θεώρηση διαβατηρίου (τη γνωστή βίζα) θα ταξιδεύουν από σήμερα οι πολίτες της Μολδαβίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΕΕ αναπτύσσει στενότερες σχέσεις με τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες αψηφώντας τη Ρωσία.

Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ στο πλαίσιο της Ανατολικής Σύμπραξης, η οποία επιτρέπει στενότερες εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις χωρίς πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως, ως απάντηση στην κρίση στην Ουκρανία, θα επιταχύνει τις συμπράξεις και από τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες της Μολδαβίας που κατέχουν βιομετρικό διαβατήριο θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην ευρωπαϊκή ζώνη Σένγκεν, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ζώνη Σένγκεν περιλαμβάνει τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και ορισμένες χώρες που δεν είναι μέλη της, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Πέντε χώρες που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις εκεί

Article featured image

Οι ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για ταξίδι το 2027

Article featured image

Σε μια χώρα οι γιατροί δεν τρώνε τηγανητό κοτόπουλο στην εφημερία εξαιτίας μιας δεισιδαιμονίας