Χωρίς βίζα ταξιδεύουν Ευρώπη οι Μολδαβοί

Article featured image
Article featured image

Χωρίς θεώρηση διαβατηρίου (τη γνωστή βίζα) θα ταξιδεύουν από σήμερα οι πολίτες της Μολδαβίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΕΕ αναπτύσσει στενότερες σχέσεις με τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες αψηφώντας τη Ρωσία.

Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ στο πλαίσιο της Ανατολικής Σύμπραξης, η οποία επιτρέπει στενότερες εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις χωρίς πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως, ως απάντηση στην κρίση στην Ουκρανία, θα επιταχύνει τις συμπράξεις και από τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες της Μολδαβίας που κατέχουν βιομετρικό διαβατήριο θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην ευρωπαϊκή ζώνη Σένγκεν, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ζώνη Σένγκεν περιλαμβάνει τις περισσότερες χώρες της ΕΕ και ορισμένες χώρες που δεν είναι μέλη της, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν;

Article featured image

Δικαιώθηκε μετά από 23 χρόνια δικαστικής μάχης με τον πρώην σύζυγό της και κέρδισε 6,6 εκατ. λίρες

Article featured image

Ακαδημαϊκός έγραψε άρθρο με ΑΙ για να προτρέψει τους φοιτητές να μην χρησιμοποιούν τεχνολογία