«playforLEFKOSIA», βιωματικό εργαστήρι με τις Σοφία Μαυραγάνη και Αριάννα Οικονόμου

Article featured image
Article featured image

Το playforLEFKOSIA αποτελεί έναν ακόμα σταθμό του διεθνούς προγράμματος playforPLACE με το οποίο η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη ερευνά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού. Με αφετηρία τον Ολλανδό ιστορικό Johan Huizinga και τη θεωρία του με τον Homo Ludens (παιγνιώδη άνθρωπο), η χορογράφος αναπτύσσει μια σειρά ερευνητικά εργαστήρια in-situ τα οποία διερευνούν τη δύναμη του παιχνιδιού να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.

 

Mε θέμα την ίδια την πόλη και την παιγνιώδη και δημιουργική σχέση μας με αυτή, το εργαστήρι θα δημιουργήσει ένα παιχνίδι αποκλειστικά για τη Λευκωσία, που θα οδηγήσει σε μια παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό. Τα χαρακτηριστικά του εργαστηρίου είναι:

•Εφαρμόζει τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σε όλα τα στάδια της έρευνας και της δημιουργίας.

•Ερευνά τα χαρακτηριστικά του παιγνιώδους σώματος και τον τρόπο με τον οποίο οι όροι του παιχνιδιού γίνονται όροι σκηνικής δημιουργίας.

•Ενθαρρύνει την ανάπτυξη προσωπικών ιδεών και τη δοκιμή στρατηγικών δυναμικής χορογραφικής σύνθεσης.

•Τονώνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία μέσω της διαφορετικότητας των συμμετεχόντων και της ανατροπής των αναμενόμενων πρακτικών.

•Παρέχει πρακτικές απαντήσεις στη δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν το ίδιο αντικείμενο και αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η παιγνιώδης και ανατρεπτική συνεργασία οδηγεί στο μέγιστο παραστατικό αποτέλεσμα.

Το εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Χορού Λευκωσίας από τις 18 μέχρι τις 24 Μαΐου, απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, μουσικούς, εικαστικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς, ποιητές, σωματικό θέατρο, περφόρμερς και όποιον ενδιαφέρει η δημιουργική έκφραση. Στο τέλος του εργαστηρίου, δηλαδή το Σάββατο 24 Μαΐου, θα γίνει ανοικτή παρουσίαση στο κοινό.  

Ώρες εργαστηρίου: 09.00-13.00 ή 18.00-22.00. Ώρα παράστασης: 20.00. Για δηλώσεις συμμετοχής: Dancehouselefkosia@gmail.com  & dance.gate.lefk.cy@gmail.com & 99576778


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ