Γαλάζια Σημαία

Article featured image
Article featured image

Προ εβδομάδων η Κύπρος ανακηρύχτηκε ως η ευρωπαϊκή χώρα με τις καλύτερες παραλίες… Άρα και με τις πιο πολλές γαλάζιες σημαίες. Παρά την αρχική μου δυσπιστία, τελικά αποφάνθηκα πανηγυρικά, ότι αξιοκρατικά και αντικειμενικά πήραμε τα πρωτεία. Γιατί για να λάβεις τη γαλάζια σημαία πρέπει η παραλία σου να πληροί οπωσδήποτε τα πιο κάτω:

-Ένα τουλάχιστον διπλοκάμπινο παρκαρισμένο πάνω στο κύμα, το οποίο να είναι φορτωμένο με μια φουκού «τρίσουβλη» ή στην εσχάτη ένα σπιτούι του σιύλλου.

-Πάρα δίπλα και συγκεκριμένα μέσα στο νερό, 5-6 γαλάζια σακούλια, με την παττίχα να πηαίνει δεξιά αριστερά, σαν την πράσινη τη σημαδούρα.

-Μια Φιλιππινέζα η οποία θα κρατά το «γκαζούι» για να κάμνει καφέδες καπάλι στις διάφορες μάνταμ… (είδα το τζαι τούτο σε μια «γαλάζια» της Λεμεσού).

-Ψάθες χαμέ για να κάθουνται πάνω τα κοπελλούθκια, ενώ το κρεβατάκι δίπλα να εν φορτωμένο με τις παγωνιέρες τζαι τα φαγιά κάτω που την ομπρέλα, για να τα πιάνει το σιός.

-Θκυό μαντράχαλους με τις ρακέτες, τάκα-τούκου πάνω που τη κκελλέ σου, που αντί να θωρουν που πάει η μάπα, κοιτάζουν αν σχηματιζεται ο δικέφαλος την ώρα που την αντινάσσουν της ρακέτας.

-Παρέλαση (μπορείς να την πεις τζαι των καρναβαλιών) που φουσκωτούς, που μπορεί σαν περπατούν να σε τσαλαπατήσουν, γιατί αντί να θωρούν μπροστά τους, θωρούν δεξιά αριστερά, να δουν αν τους θωρούν οι άλλοι.

-Πίσω που την παρέλαση ακολουθεί μια άλλη… με φιγούρες όλες τις ίδιες, με το ίδιο ακριβώς γέλιο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και μπούστο που νομίζεις ότι εβάλαν μέσα την παττίχα που επαγώναν πριν στο νερό.

-Τουλάχιστον μια παουρκά που να σου τρυπά τα φκιά: «Μωράααα ελάτε πιο έξω είπα… διαφορετικά θα φύουμε τωρά (το ίδιο πράμα θα το ακούσεις αλλό εκατό φορές τουλάχιστον ώσπου να δύσει ο ήλιος).

-Άλλη μια παουρκά (πιο γερασμένη) «έσιει ορε τζιους, πάσσιο τζιους, σεξ τζιους». Αν πάλε εν τη ακούσεις, μπορεί να νιώσεις τους τροχούς του ποδηλάτου να σού πατούν τα δάχτυλα των ποθκιών σου…

Αν λοιπόν η παραλία σας δεν πληροί κάτι από τα πιο πάνω, τότε μαζέψτε τα το συντομότερο και κάντε την για αλλού… αφού η επιλογή σας μάλλον δε μπορεί να περηφανεύεται για τη γαλάζια σημαία… Because this is the fucking blue lagoon… This is the best «BITCH» of the world!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ