Σκέψεις, παράδοξα χαρακτηριστικά και τρόποι συμπεριφοράς που θα δεις στην Κύπρο

Μετά τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο, το Θέατρο Ριάλτο διευρύνει τη δράση του δίνοντας βήμα σε νέους αλλά και καθιερωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ουσία έχει μετατρέψει τις εξόδους ασφαλείας του σε μια υπαίθρια γκαλερί για τις ανάγκες της εικαστικής παρέμβασης IDIOSYNCRASIES.CY, με την οποία ανοίγει τον κύκλο συνεργασιών του με εικαστικούς καλλιτέχνες και φορείς.

Η έκθεση IDIOSYNCRASIES.CY, που το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Neme, ερευνά μία σειρά σκέψεων, παράδοξων χαρακτηριστικών και τρόπων συμπεριφοράς που παρουσιάζονται στο κοινωνικό περιβάλλον της Κύπρου. Συχνά, αυτές οι τοπικές κοινοτυπίες φέρνουν στην επιφάνεια χαρακτηριστικά όπως η απάθεια, η προκατάληψη, ο στερεοτυπικός ρατσισμός, η αυτολογοκρισία, η μισαλλοδοξία απέναντι στο διαφορετικό και οι διακρίσεις αλλά και η παθητική αποδοχή πολλών μορφών αδικίας όπως της διαφθοράς, της καταπίεσης και της σκληρότητας.

Το NeMe σε συνεργασία με το Ριάλτο διοργάνωσε ένα εργαστήρι διάρκειας 3 βδομάδων, στο οποίο συμμετείχαν 11 καλλιτέχνες, αποτέλεσμα του οποίου είναι τα οκτώ πανό που φωτίζουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και που μετατρέπουν τις πλάγιες εξόδους του Θεάτρου Ριάλτο σε εκθεσιακό χώρο.

 



 

Επιμελήτρια του IDIOSYNCRASIES.CY είναι η Νάταλη Κυνηγοπούλου, και σε αυτό συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Χριστοφίνης, Κώστας Σοφοκλέους, Dia.gnosis, Ελίνα Θεοδότου, Ευριπίδης Ζαντίδης, twenty three, Μαρία Λιανού, Νάταλυ Δημητρίου, Νεφέλη Χριστοδούλου και Στέλιος Τζίβας.

 



 

Η έκθεση IDIOSYNCRASIES.CY θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Ώρες λειτουργίας: 6 έως 10 μ.μ, όλες τις μέρες των παραστάσεων του θεάτρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ