Η καθημερινότητα του 1965 με συναρπαστική λεπτομέρεια [βίντεο]

Διακτινιζόμαστε στην Κύπρο του 1965 και μπαίνουμε μέσα στην καθημερινότητα της ζωής του τότε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και λεπτομέρεια.

 


Article featured image
Article featured image

Ίσως να μην υπάρχουν σπουδαιότερα ντοκουμέντα για την εποχή εκείνη από αυτή τη σειρά των βίντεο του British Pathe που κάθε τόσο γίνονται viral στο κυπριακό ίντερνετ.

Βόλτα, το λοιπόν, στη Λήδρας και στην Ονασαγόρου, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν malls και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έσφυζαν από ζωή.

Σε μια εποχή που τα ποδήλατα στους δρόμους των πόλεων μας ήταν ισάριθμα εάν όχι και περισσότερα από τα αυτοκίνητα.

Αίσθηση προκαλεί ο ίδιος κι απαράλλαχτος μέχρι σήμερα πύργος του Σιακόλα, το ψηλότερο τότε κτίριο της Λευκωσίας αλλά και ο καμηλάρης με την καμήλα του, λίγο έξω από τη Λευκωσία, λίγη ώρα μετά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνεχίζουμε με συγκομιδή εσπεριδοειδών από γιαγιάδες αλλά και νεαρές κοπέλες που φορούν μαντήλες και κρατούν μεγάλες καλάθες, τα γαϊδουράκια που τις βοηθούν και μικρά παιδάκια που αμέριμνα παίζουν μες τα περβόλια.

Το εκπληκτικό ντοκουμέντο παρουσιάζει στη συνέχεια πανοραμικές όψεις της μίας και ενιαία τότε Λευκωσίας, το αββαείο του Μπέλα-Πάις, διαδρομές του Πενταδαχτύλου και μακροβούτια στο ειδυλλιακό λιμανάκι της Κερύνειας.

Στις γεωργικές εργασίες που ακολουθούν εντύπωση προκαλεί το δεμένο στα μάτια γαϊδούρι ενώ η φοβερή αυτή οπτικογραφημένη χρονοκάψουλα του παρελθόντος συμπληρώνεται με παπάδες της εκκλησίας, παγωτό του τότε και μαστόρους που ασκούν την τέχνη τους, αφοσιωμένοι στη στιγμή και το τώρα και μη έχοντας ιδέα τι θα ακολουθούσε λίγα χρόνια μετά.  

 




1965 Kıbrıs(Bu görüntüleri ilk defa göreceksiniz)


Posted by Kıbrıs Sosyal Media Tv on Sunday, 5 April 2015



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ