Το κλάμα της Παρασκευής εν γέλιο του Σαββάτου #1

Ό,τι σχολιάσαμε το διάλειμμα στη δουλειά, στα μπαράκια και στο messenger τη βδομάδα που μας πέρασε. Κάθε Παρασκευή εδώ, από την συντακτική ομάδα της CΙΤΥ. 


Article featured image
Article featured image

Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελίδης Παντελίδης. Και αφού το συζητήσαμε, το αναλύσαμε, επιδοθήκαμε στο κλασσικό κι αθάνατο κυπριακό debate του "ναι", του "όχι", του "ηθικού" και του "ανήθικου", τσουπ, εμφανίζεται μπροστά μας αυτό: 

Ο πάτερ Παναγιώτης Καϊμακλιώτης έγινε σταρ της ημέρας και πριν καλά καλά κοπάσει το debate για το ποιος, που, πότε, γιατί, πως χάσαμε έτσι άδοξα τον Παντελή Παντελίδη, να σου καινούριο διαδικτυακό debate "Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;", "Καλά έκανε ο Χριστιανός", "Δουλειά δεν έχουν να κάνουν στις εκκλησιές", "Πάτερ εσύ σουπερστάρ".      

 

Η Αστυνομία Κύπρου απ' την άλλη δεν έχασε χρόνο κι αποφάσισε, έτσι φρέσκο φρέσκο που ήταν το πράμα, να βγει στον επίσημο λογαριασμό της στο Youtube με βιντεάκι για τα τροχαία επενδυμένο με στίχους του... Παντελίδη. Όταν λέμε πολύ μπροστά, εννοούμε... πολύ μπροστά.   

 

Εμείς απ' την άλλη επιμένουμε κι υποστηρίζουμε πως όσα λέχθηκαν για ματιάσματα, ξεσματιάσματα και λοιπά ήταν επί το πλείστον και μετά συγχωρέσεως μπούρδες και ταυτιστήκαμε με την άποψη του κυπριακού φεισμπουκικού ακκάουντ Φάκτ οφ δε ντέι. 

 

Ήταν και το video release της κυπριακής συμμετοχής στην Eurovision που μας κράτησε συντροφιά για κάνα διήμερο, να 'ναι καλά τα παιδιά. Και οι αντιδράσεις όπως είπαμε και πιο πάνω [δωσ' του κυπραίου debate και πάρτου τη ζωή] ήταν ποικίλες. Εδώ ένα κλασσικό παράδειγμα που, για να λέμε την αλήθεια, θα ταίριαζε σε οποιοδήποτε θέμα άπτεται της κυπριακής πραγματικότητας: 

 

Και, βεβαίως, οι επίσημες, πολιτικές φωνές, που έρχονται πάντα να μας προσγειώσουν απότομα και... ενεργά. 

 

Και ξυπνάμε μια μέρα, που λέτε, και κυκλοφορεί -σίφουνας μιλάμε- το πιο κάτω βίντεο στο κυπριακό νετ. Εννοείται πως δεν έμεινε δημοσιογράφος για δημοσιογράφος μες την χώρα που να μην κτύπησε πέντε τηλέφωνα να μάθει ποιος καναλάρχης βρίζει ποιον υποψήφιο βουλευτή. Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά απ' την υπόθεση αυτή κρατάμε το ζούμι γιατί... έτσι εν ο βέρος κυπριακός καφκάς κύριε μου.  

 

Όλοι εσείς οι φανατικοί των House of Cards, Scandal και λοιπών political dramas πρέπει να το γνωρίζετε πως τα πολιτικά σλόγκαν πρέπει να είναι έξυπνα, πιασάρικα, εμπνευστικά και... εμπνευσμένα. Σίγουρα όμως, όχι από καμπάνιες που τρέξανε δυο χρόνια πριν από... εταιρία αναψυκτικών. Αγαπητέ μου ειδήμων Εδεκίτη, ο Frank Underwood σε χαιρετά. 

 

Ο Δημήτρης Συλλούρης, χαριτωμένη, και πιο γραφική κι απ' τα Λεύκαρα, πολιτική φιγούρα της χώρας ανακοινώνει: "Και αν έχω προσωπικά συμφέροντα να εξυπηρετήσω ή αν εξυπηρετούσα μέχρι σήμερα [sic] αυτήν την ώρα τερματίζεται". Ό,τι και να προσθέσουμε παρακάτω, θα ήταν γκροτέσκ.

 




Συλλούρης, όντως το τερμάτισε.."...και αν έχω προσωπικά συμφέροντα να εξυπηρετήσω ή αν εξυπηρετούσα μέχρι σήμερα (!!!!!) αυτήν την ώρα τερματίζεται..."Ευχαριστούμε Δημήτρη που το τερμάτισες..


Posted by Αλεξανδρος Σμυρνιος on Sunday, 21 February 2016


 

 

Πάνε τα κυπαρίσσια στην οδό Λάρνακος. Πανικός και διαμαρτυρίες απ' τους κατοίκους της περιοχής, τους οικολόγους, τον καθένα από μας που σέβεται την φύση και το πράσινο. Πανικός και στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, που καιρό είχε να μάθουμε νέα του, και να που βγήκε με ανακοίνωση, να δηλώσει κι αυτό την δυσαρέσκειά του. Το γεγονός ότι είναι κυπαρίσσια και όχι πεύκα τα δέντρα που κόπηκαν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν επειρεάζουν τα πουλιά που φτερουγίζουν ανέμελα. 

 

 

Ό,τι στραβό, κουφό, ανόητο, δυσνόητο, αυτονόητο κι αν ακούτε καθημερινά, φίλοι της City, ένα να θυμάστε και να παίρνετε ανάσα: Η Κύπρος μας είναι πρώτη στην λίστα των μικρών χωρών όσον αφορά στην ασφάλεια. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το FBI. Κρατάτε γερά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ