Καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας στην έκθεση Cūprum

Το ABR IN LAB Residency κορυφώνεται με την μοναδική έκθεση Cūprum στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Το σύνολο των αποτελεσμάτων του καινοτόμου residency, με διάρκεια ένα μήνα, θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση, με τίτλο ‘Cūprum’, η οποία θα εγκαινιαστεί στη Λευκωσία, στις 26 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Εκεί θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικά έργα που προέκυψαν από το ‘ABR IN LAB’.

Στo πλαίσιo του residency, η Μη Κερδοσκοπική Ομάδα ABR (Alternative Brains Rule) ένωσε τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Κύπρου, βάζοντας τα θεμέλια για ένα γεγονός που σκοπό έχει να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, και το οποίο θέτει τη διεπιστημονική συνεργασία και τις τοπικές πρώτες ύλες και τοπική θεματολογία στο επίκεντρο.

Καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας ξόδεψαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ανταλλάσσοντας σκέψεις για όσα τους εμπνέουν και γνώσεις με ντόπιους δημιουργούς, αρχιτέκτονες και επιστήμονες.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο residency, είχαν την ευκαιρία ν’αναπτύξουν τη δική τους ξεχωριστή, προσωπική σχέση με το νησί και τις διάφορες πτυχές του. Αυτή η αίσθηση της σύνδεσης των καλλιτεχνών με τον τόπο, εξωτερικεύεται και λαμβάνει υλική υπόσταση μέσα στον εκθεσιακό χώρο.

 



Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ιταλίδας Clarissa Tempestini, η έκθεση δε θα προσφέρει μόνο μια κλεφτή ματιά στη σύνδεση που δημιουργήθηκε μεταξύ των καλλιτεχνών και του νησιού, αλλά θα αποτυπώσει τη θεμελιώδη σχέση μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου, καθώς οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στις πολιτιστικές επιρροές, που έχουν κατακλύσει το νησί κατά τη διάρκεια της ιστορίας, καθώς και στη μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας, στο πολιτικό της περιβάλλον, στους θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες που τη διέπουν σήμερα.

Οι διεθνείς καλλιτέχνες (Σοφία Στέβη, Marlene Stark, Talissa Lallai), οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην έκθεση ‘Cūprum’ , πέρασαν τον τελευταίο μήνα δουλεύοντας πλάι με τους αρχιτέκτονες Κωνσταντίνο Λουκά και Κωνσταντίνο Κυπριανού, καθώς και με επιστήμονες όπως ο Αχιλλέας Κεντώνης και  ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντίνου.

Πέρα από την καθεαυτή έκθεση, οι διοργανωτές θα δημιουργήσουν ένα αρχείο με όλο το υλικό που  προέκυψε σαν αποτελέσματα του Residency, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για ανάλογες δράσεις στη χώρα, χαράσσοντας ταυτόχρονα το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα της καινοτομίας.

 



 

Η έκθεση θα αρχίσει την Πέμπτη, 26 Μαΐου στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Μάθετε περισσότερα για το «ABR IN LAB», τους συμμετέχοντες και την επερχόμενη έκθεση ‘Cūprum’ ΕΔΩ.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ