Η Νάντια άφησε τη σταθερή δουλειά για να κυνηγήσει το «όνειρο»

«Για να έρθει κάτι καινούριο στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε χώρο, αφήνοντας πίσω τα παλιά και βγαίνοντας από το comfort zone μας».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό λέει συχνά η Νάντια Θεμιστοκλέους στους πελάτες της και αυτό εφάρμοσε και η ίδια.

Άφησε πίσω της την σιγουριά και την ασφάλεια μιας σταθερής δουλειάς και κυνήγησε το όνειρό της.

Για 17 ολόκληρα χρόνια εργαζόταν ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Μάλιστα, από το 2009 ίδρυσε και τη δική της εταιρεία -η οποία προσφέρει χρηματοοικονομικές και διαχειριστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο- την οποία αποφάσισε πρόσφατα να αφήσει στους συνέταιρούς της για να κάνει αυτό που τόσο πολύ ήθελε.

Απέκτησε επαγγελματική πιστοποίηση ως σύμβουλος ζωής, γνωστό και ως life coach και στη συνέχεια ίδρυσε το Meliselli Foundation. Έναν κυπριακό οργανισμό που έχει όραμα να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων με στόχους και όνειρα.

Η CITY έκανε μια σύντομη κουβέντα μαζί της, τόσο για να την γνωρίσουμε καλύτερα την ίδια αλλά και για να μάθουμε ποιο είναι το όραμά της σε σχέση με το Meliselli Foundation.


Μέσω του ιδρύματος μας, ο «φιλόσοφος»  έχει την ευκαιρία να γίνει ενεργός πολίτης και να αλλάξει μαζί μας τον κόσμο. 


Ποιο το όραμα του Meliselli Foundation;

Το όραμα του οργανισμού είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα ανθρώπων με στόχους και όνειρα. Θα συμμετέχουν παιδιά αρχίζοντας από την ηλικία των 10 και χωρίς όριο ηλικίας, καθώς απευθύνεται και σε ενήλικες. Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαλέξεων και εργαστηρίων θα παρέχεται καθοδήγηση και εκπαίδευση σε θέματα όπως η ψυχολογία, θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, εθισμούς, κοινωνικού εγκλεισμού, κοινωνικής συνείδησης και επικοινωνιακές ικανότητες. Επίσης, για θέματα ανεργίας, αλλαγή καριέρας, αναζήτηση καριέρας, ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και ταλέντων, προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη δραστηριοτήτων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γνωστοποίηση ευκαιριών για νέα επαγγέλματα / σπουδών και δραστηριοτήτων. Τα πιο πάνω θα προσφέρονται μέσω δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, διαλέξεων και ταξιδιών.

 

Πότε ιδρύθηκε ο οργανισμός;

Το 2015, στις 28 Απριλίου.


Για μένα, ηγέτης δεν σημαίνει ηγούμαι μιας εταιρείας, αλλά ηγούμαι του εαυτού μου.




Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό;

Ιδρυτής είμαι εγώ. Ήμουνα χρηματοοικονομικός σύμβουλος για 17 χρόνια. Το 2009, ίδρυσα την ASSETSERVE CONSULTING LTD η οποία μέχρι και σήμερα προσφέρει χρηματοοικονομικές /διαχειριστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο. Απέκτησα τα τελευταία χρόνια την επαγγελματική πιστοποίηση ως σύμβουλος ζωής/καθοδήγησης (life coach). Ένοιωσα ότι ήρθε η ώρα τώρα να ενεργοποιηθεί το Meliselli Foundation, έτσι άφησα τη σιγουριά και ασφάλεια ας πούμε αφήνοντας στους συνέταιρούς μου την εταιρεία μου η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί και εγώ ακολούθησα το όνειρό μου το οποίο είναι η επιτυχία του οργανισμού παγκόσμια. Όπως λέω πολύ συχνά και στους πελάτες μου «για να έρθει κάτι καινούριο στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε χώρο, αφήνοντας πίσω τα παλιά και βγαίνοντας από το comfort zone μας».

 

Η ονομασία πώς προέκυψε;

Είναι τα ονόματα των γονιών μου, ΜΕΛΗΣ και ΕΛΛΗ. Σε αυτούς το αφιερώνω και κάθε φορά που το λέω συγκινούμαι εξίσου το ίδιο. Περάσαμε πολύ δύσκολα χρόνια και το μόνο που θυμάμαι είναι η αγάπη, η υποστήριξη και επιμονή που είχαμε ως οικογένεια. Μπορεί να ακούγεται ονειροπόλο αλλά όταν υπάρχει πραγματική αγάπη και επιμονή, όλα ξεπερνιούνται. Θυμάμαι έντονα τον πατέρα μου μονίμως να συζητάμε για τα όνειρά μας, και να μου λέει συνέχεια «μην σταματήσεις πότε να ονειρεύεσαι». Αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι οι ήρωες μου και τους χρωστώ τα πάντα, θέλω αυτό το ίδρυμα να μπορέσει να δώσει την αγάπη στον κόσμο και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο εμπλουτισμένο με νέους ηγέτες. Για μένα, Ηγέτης δεν σημαίνει ηγούμαι μιας εταιρείας, αλλά σημαίνει ηγούμαι του εαυτού μου.


Από τον καναπέ είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε, αλλά μαγκιά είναι αυτό που πραγματικά κάνουμε.




Γιατί κάποιος να ενταχθεί στον σύνδεσμο;

Θα συνδράμει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, θα δημιουργήσει το μέλλον των παιδιών του. Ξέρετε, πολλές φόρες έχω πει τη φράση «φιλόσοφοι του καναπέ», δηλαδή από τον καναπέ είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε αλλά μαγκιά είναι αυτό που πραγματικά κάνουμε. Τώρα, μέσω του ιδρύματος μας έχει την ευκαιρία ο «φιλόσοφος»  να γίνει ενεργός πολίτης και να αλλάξει μαζί μας τον κόσμο. Ναι και όμως έτσι αλλάζουν οι κόσμοι, προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργεί ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά του και η δράση μας έχει άμεση επαφή με τα παιδιά άρα εντάσσοντας τον εαυτό του στον οργανισμό είναι λες και  βοηθά άμεσα το παιδί του.

 

Ποια η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, επικοινωνούν μαζί μας στα nadia@nadiathemis.com, info@assetserve.net ή στο τηλέφωνο 99-443492.        


Μόνοι μας μπορούμε να πάμε ως ένα σημείο, αλλά ως ομάδα δεν έχουμε όριο.




Πώς μπορεί ο μέσος πολίτης να στηρίξει το έργο του συνδέσμου;

Να επικοινωνήσουν μαζί μας και μπορούν μετά από συνάντηση ή ακόμα και διαδικτυακά να γίνουν υποστηρικτές, χορηγοί και εθελοντές. Χωρίς τον πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει ο οργανισμός, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Υπάρχει ετήσια συνδρομή στα 35 ευρώ, όπου όπως το λέω χαριτολογώντας είναι ένας καφές τον μήνα των 2,92 ευρώ! Επίσης, με χορηγίες όπου κυρίως αφορά εταιρείες. Όπου αυτό που προσφέρουμε στους χορηγούς μας, αναλόγως των ποσών που χορηγούν, είναι καταπληκτικά ωφελήματα όπως εκπαίδευση στο προσωπικό τους και στην ομάδα διοίκησης. Πιστέψτε με, είναι πολύ ελκυστικά τα πακέτα, καθώς προέρχομαι και από τον επιχειρηματικό κόσμο και γνωρίζω τις ανάγκες των εταιρειών. Υπάρχουν διάφορα πακέτα για εταιρείες.

      

Έχετε προγραμματίσει κάποιες δράσεις για το μέλλον;

Καταρχάς, είμαστε χαρούμενοι επειδή έχουμε βρει συνεργάτες με το ίδιο όραμα με τον οργανισμός, οι οποίοι είναι αξιόπιστοι επαγγελματίες στο χώρο της νεανικής εκπαίδευσης, καθοδήγησης, μέντορες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό όπως στην Ελλάδα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη όπου δραστηριοποιούμαστε επίσης στην ελληνική ομογένεια. Είμαστε πολύ ένθερμοι υποστηρικτές της έννοιας της ομάδας. Μόνοι μας μπορούμε να πάμε ως ένα σημείο αλλά ως ομάδα δεν έχουμε όριο. Υπολογίζουμε τον Νοέμβριο να κάνουμε μια εκδήλωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ