Ο (ακροδεξιός) Ματέο Σαλβίνι κάνει εθνική αντίσταση κόβοντας τη Nutella

Επανάσταση κατά των (τούρκικων) φουντουκιών.

Article featured image
Article featured image

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης του ιταλικού ξενοφοβικού κόμματος League, γίνεται πρώτη είδηση στα διεθνή Μέσα, ένεκα της παραφροσύνης του.

Ο Σαλβίνι, αυτή τη φορά αποφάσισε να χτυπήσει τη γνωστή σοκολάτα Nutella, η οποία όπως ενημέρωσε τους ακόλουθούς του, χρησιμοποιεί πλέον τουρκικά φουντούκια για την παραγωγή της και όχι μόνο ιταλικά.

Γνωστός showman των social media, ο Σαλβίνι αρκετά συχνά φροντίζει να ενημερώνει το κοινό του για τις διατροφικές του συνήθειες, αναρτώντας φωτογραφίες με διάφορα φαγητά που τρώει. Ανάμεσα σε αυτά και η αγαπημένη σοκολατένια λιχουδιά, την οποία τιμούσε ουκ ολίγες φορές.


salvini-nutella-kBeE--1024x512@abc.jpg




Όχι, όμως, πλέον, αφού όταν μία οπαδός του, του έκανε παρατήρηση πως πέρσι, όταν είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός στην Κατάνια, αυτός ανέβαζε φωτογραφία που έτρωγε νουτέλα, αυτός για να ξεφύγει επιμελώς από την ερώτηση, έστρεψε την προσοχή αλλού, λέγοντας πως πλέον «έκοψε» τη Nutella, γιατί χρησιμοποιεί τουρκικά φουντούκια για την παραγωγή της. «Nutella; Το γνωρίζετε κυρία μου πως έχω αλλάξει; Γιατί ανακάλυψα πως στη Nutella χρησιμοποιούν τουρκικά φουντούκια κι εγώ προτιμώ να στηρίζω επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα, προτιμώ να τρώω ιταλικά και να βοηθώ τους Ιταλούς αγρότες», εξήγησε ο Σαλβίνι.

Μόνο που κανείς δεν ενημέρωσε τον κύριο Σαλβίνι, πως οι ανάγκες σε φουντούκια για την παραγωγή Nutellas είναι τόσο μεγάλες, που το 20% που παράγεται στην Ιταλία δεν αρκεί ούτε για τα δικά του βαζάκια.

Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο η εταιρεία Ferrero, να αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή του δημοφιλούς αλείμματος, αποφάσισε να εισάγει τις ποσότητες φουντουκιού που χρειάζεται από την Τουρκία, η οποία κατέχει το 70% στην παγκόσμια παραγωγή φουντουκιού.

Ας υπολογίσει, λοιπόν, ο Σαλβίνι τη ζημιά που θα προκαλούσε στους Ιταλούς εργαζομένους και στην ευρύτερη ιταλική οικονομία, ο τερματισμός παραγωγής Nutellas και ας ξανασκεφτεί ποιος βάζει την Ιταλία πρώτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ