Έρχονται οι ξένοι και μας κλέβουν τα αγρέλια μας!

Ανάστατη η κυπριακή κοινωνία με την είδηση για τα κατασχεθέντα αγρέλια, αφού ο μέσος Κύπριος συνειδητοποίησε ότι ο μεζές που μας ταΐζουν στην ταβέρνα είναι ίσως… νοθευμένος.

Article featured image
Article featured image

Αγρέλια από τα κατεχόμενα; Ποιος μας το παραλάλησε…

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι πολλοί ξένοι εργάτες (κυρίως εργάτριες από ασιατικές χώρες), που διαμένουν σε χωριά αλλά και προάστια των μεγάλων πόλεων του νησιού, έχουν εξασκηθεί πολύ στο «άθλημα» που ονομάζεται μάζεμα αγρελιών, και λόγω του ελεύθερου χρόνου που συνήθως έχουν, με κάθε ευκαιρία βγαίνουν στα χωράφια και τα μαζεύουν.

Το «πρόβλημα» που προκύπτει εδώ είναι πως, ενώ η τιμή για κάθε δέσμη με άγρια αγρέλια είναι στα €4, οι εν λόγω κυρίες πουλούν ακόμα και στην εξευτελιστική τιμή των €5 ανά σακούλα.

Δεν μας φτάνει η κατρακύλα στην τιμή των εγχώριων αγρελιών, λοιπόν, έρχεται τώρα και η παράνομη εισαγωγή τους από τα κατεχόμενα να καταστρέψει ακόμα περισσότερο το «παζάρι».

Τελικά, σε τούτο τον τόπο δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε καμιά κατάσταση. Μετά το φιάσκο με το χαλούμι, άλλο ένα παραδοσιακό έδεσμα γίνεται έρμαιο στα χέρια του κάθε ντίλερ.

Πού πάει αυτός ο τόπος;

Είμαστε… γι’ αγρέλια!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ