Σήμερα γιορτάζει όλη η (νήσος Κύπρος) Γη

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπληρώνει σήμερα το 78ο έτος ζωής του και η CITY θυμάται 5 viral στιγμές της μαζί του.

Σήμερα γιορτάζει όλη η (νήσος Κύπρος) Γη

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπληρώνει σήμερα το 78ο έτος ζωής του και η CITY θυμάται 5 viral στιγμές της μαζί του.

Article featured image
Article featured image

Γενέθλια έχει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να «τη βγάλουμε» μ' ένα σκέτο «Χρόνια Πολλά».

Στην αρχή σκεφτήκαμε να του κάνουμε κάποιο δώρο, αλλά επειδή δεν είναι των υλικών αγαθών αλλά του πνεύματος, σκεφτήκαμε να του ετοιμάσουμε κάτι βάσει αυτού που γνωρίζουμε καλύτερα, του γραψίματος.

Θυμηθήκαμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη CITY και του τις αφιερώνουμε με τις καλύτερες ευχές μας.


*Πατώντας στον τίτλο, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο

Μια 28 χρόνων συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β'

xrysos3c.2e16d0ba.fill-565x380-c100.png

«Πάντοτε επιθυμούσα να ζήσω μια χριστιανική ζωή. Ταυτόχρονα, όμως, ήθελα με τη ζωή και την παρουσία μου στο μοναστήρι να επιδράσω θετικά πάνω στους μοναχούς που εζούσαν μίαν ατάσθαλη ζωή, για την οποία εγώ αδιαφορούσα».




Να μην δουν έναν άνθρωπο να φτιάχνει πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής…

«Έλεος πιον μες τούτον τον τόπο», όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίσως πιο ταλαιπωρημένη κυπριακή ατάκα. Μην δουν ένα άνθρωπο να φτιάχνει πισίνα στην ταράτσας της Αρχιεπισκοπής. Αμέσως να τον φάνε.

και

«Δεν είναι πισίνα, αλλά υδρομασάζ» διορθώνει ο Αρχιεπίσκοπος [φωτογραφία]

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα social media ασχολούνται με το ότι ο Αρχιεπίσκοπος φτιάχνει πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής.






Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έδωσε εντολή... να μη δακρύζουν οι εικόνες

eikonescity.2e16d0ba.fill-565x380-c100.png

«Ήρθα σε αδιέξοδο μπορώ να πω, πριν λίγα χρόνια, που κατήντησαν να δακρύσουν τες μισές εικόνες της Κύπρου» λέει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συμπληρώνει ως εξής: «…αναγκάστηκα να κάμω μια πολύ αυστηρή δήλωση ότι δεν θα επιτρέψω σε καμία εικόνα στην επαρχία μου να δακρύσει».




Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’: Η μεγάλη επιστροφή

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.





Και γιατί να μην αποχαρακτηριστούν όλα τα Αρχαία Μνημεία μας;

arxaia5_0.2e16d0ba.fill-565x380-c100.jpg

Το Γυμνάσιο Σαλαμίνας, για παράδειγμα, μπορεί κάλλιστα να φιλοξενεί διεθνή fashion shows με haute couture δημιουργίες και τα μοντέλα να βαδίζουν με χάρη ανάμεσα στους αρχαίους κίονες. Στον οικισμό της Χοιροκοιτίας θα μπορούσε να στηθεί ένα μόνιμο food festival με γεύσεις από την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ στην Τέντα της Καλαβασού (που είναι και κομβικό σημείο), ας φτιαχτεί μια... μπουτίκ που θα πουλάει χαρτί υγείας, για όλα τα γούστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ