Η Σιμόνα Ατζόρι γεννήθηκε χωρίς χέρια... έχει όμως φτερά

Σιμόνα Ατζόρι. Μια γυναίκα - σύμβολο! Σύμβολο θέλησης, αποφασιστικότητας, αγάπης για τη ζωή.

Article featured image
Article featured image

Της Ευτυχίας Ανδρέου

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά καθόλου δεν την απασχολεί... καθώς ο Θεός της έδωσε φτερά όπως λέγει η ίδια!

«Αγαπώ τη ζωή, και θεωρώ ότι η ζωή είναι ένα υπέροχο δώρο, και δεν έχει καμία σημασία πόσα χέρια ή πόδια έχεις. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που έχεις στην καρδιά σου» δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει η Σιμόνα Ατζόρι, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σταματήσαμε ν΄ ακούμε τι λέγει η ψυχή μας...

Δεν έχει καμία σημασία πόσα χέρια ή πόδια έχεις. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που έχεις στην καρδιά σου.



Ερωτηθείσα αν θεωρεί πως ο σύγχρονος άνθρωπος είναι παγιδευμένος στη ζωή του, απαντά καταφατικά και προσθέτει: «Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο γιατί η ζωή περνά πολύ γρήγορα, και μερικές φορές ακολουθούμε τη ζωή αντί να είναι το αντίθετο. Κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, να μας αρέσει. Εμείς πρέπει να ρυθμίζουμε το τέμπο της ζωής μας και όχι το ανάποδο».


Η Σιμόνα, είναι ζωντανό παράδειγμα ότι, μπορούμε να δαμάσουμε τα κύματα της ζωής μας, και να κατακτήσουμε τη δική μας κορυφή.

Η κορυφή της ίδιας, να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια αλλά και ζωγράφος.

Η Σιμόνα Ατζόρι βρέθηκε στο νησί ως φιλοξενούμενη ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ψυχολόγος Γιάννης Μιχαήλ, Re-Paint your Life. Την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων με στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ν΄ αδράξουν τον έλεγχο της ζωής τους, και να εξελιχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ν΄ αλλάξουμε τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική σχέση. «Δεν μιλώ ούτε γι΄ αλαζονεία ούτε για ναρκισσισμό» σημειώνει. «Μιλώ γι’ αγάπη και σεβασμό στον εαυτό μας» ξεκαθαρίζει και πως αν σήμερα αποφασίσετε ν' αλλάξετε τη ζωή σας, τα πάντα είναι πιθανά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ