Το party έναρξης και οι δύο (σημαντικές) ταινίες που ανοίγουν την αυλαία

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ξεκινά!

Article featured image
Article featured image


Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αναμονής, ξεκινάει απόψε, Πέμπτη 1η Αυγούστου, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού κάνοντας αρχή με μία ταινία, ωδή στον έρωτα. Το ντοκιμαντέρ Marianne and Leonard: Words of Love.

Παράλληλα θα προβληθεί και μία πειραματική μικρού μήκους ταινία, η Μαγνητική Βίβλος, ΙΙ του Σωφρόνη Σωφρονίου.

Ο συγγραφέας και γνωστός κινηματογραφόφιλος Σωφρόνης Σωφρονίου επιστρέφει και φέτος στο Φεστιβάλ με ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, τη Μαγνητική Βίβλο ΙΙ. Αποσπάσματα από το πειραματικό έργο του Jean-Daniel Pollet, Méditerranée (1963), αναμειγνύονται με ηχογραφήσεις πεδίου και αρχειακό υλικό σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης και ανασύνθεσης της προσωπικής και συλλογικής μνήμης.

Marianne and Leonard: Words of Love (9μ.μ.)



Πρώτο για φέτος προβάλλεται στις 9μ.μ. το ντοκιμαντέρ Marianne and Leonard: Words of Love, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη Nick Broomfield.


Marianne+Copyright+Nick+Broomfield.jpg


Το ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως τρυφερές λεπτομέρειες από τον έρωτα του θρυλικού τραγουδοποιού Leonard Cohen με τη Νορβηγίδα μούσα του, Marianne Ihlen, που κέρδισε την αθανασία μέσα από τα τραγούδια «So Long Marianne» και «Bird on the Wire», και έγινε η πηγή έμπνευσης για τους βαθιά συναισθηματικούς στίχους που απηχούν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα ταξίδι έμπνευσης που ξεκινά την δεκαετία του ’60 από την Ύδρα, όπου έζησαν μαζί για δέκα χρόνια.


Το πάρτι έναρξης

Μετά από τις προβολές, το Φεστιβάλ καλεί όλους στο πάρτυ έναρξης που θα στηθεί στον εξωτερικό, υπαίθριο χώρο του Χαρουπόμυλου Λανίτη, με τον Σωφρόνη Σωφρονίου στα decks. H βραδιά θα κλείσει με after party και τον DJ Νiccolas G, στο μπαρ Sousami (Κιτίου Κυπριανού 8).


The Sun Panics, Loop Screenings (5 - 8 Αυγούστου, 6.30 - 11.00μ.μ.)

Από Δευτέρα (5/8) μέχρι Πέμπτη (8/8), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που αποτίνει φόρο τιμής στην πρωτοπόρο σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ηθοποιό και φωτογράφο Agnès Varda (1951-2019). Η προβολή ξεκινά με την ταινία Du Côté de la Côte (1958), ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της Varda που γυρίστηκε στη Γαλλική Ριβιέρα για το Γαλλικό Γραφείο Τουρισμού, και συνεχίζει με πρόσφατες ταινίες σύγχρονων καλλιτεχνών, οι οποίες πραγματεύονται τη θεματική των ‘ειδυλλιακών διακοπών’. Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τo The Island Club. Επιλογή ταινιών: Ντενίζ Αραούζου.


Το πρόγραμμα προβολών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy.


dox (37 of 70).jpg


Eίσοδος: €2 ανά ταινία, €25 (Κάρτα Φεστιβάλ για όλες τις ταινίες)
Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο | Tickets at the door
Υπότιτλοι: Eλληνικοί + Αγγλικοί σε όλες τις ταινίες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Tηλέφωνο 99 517 910
e-mail: lemesosdocs@gmail.com, www.filmfestival.com.cy
Instagram: @lemesosdocfest
Facebook: Lemesos International Documentary Festival


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Χορηγοί Επικοινωνίας: CITY.com,cy, Ρ.Ι.Κ., Russian Wave


Στηρίζουν: CARDET, Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Ολλανδίας, Πρεσβεία Αυστρίας, Πρεσβεία Σουηδίας, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, Media What.

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro, Rolling Cinema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ