Οι λιμουζίνες 3 αξιωματούχων (κράτους και εκκλησίας) που με συγκλόνισαν το 2019

Από την ολοκαίνουργια θωρακισμένη λίμο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το SUV 7 θέσεων του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Οι λιμουζίνες 3 αξιωματούχων (κράτους και εκκλησίας) που με συγκλόνισαν το 2019

Από την ολοκαίνουργια θωρακισμένη λίμο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το SUV 7 θέσεων του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Article featured image
Article featured image

Είμαστε ήδη στον Αύγουστο και οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά. Κλεισμένος στο γραφείο με το κλιματιστικό στο φουλ διαβάζω την είδηση για τη νέα θωρακισμένη λιμουζίνα του ΠτΔ, αξίας 258.850 ευρώ, η οποία αντέχει χτύπημα από εκρηκτικό μηχανισμό TNT μέχρι 17 κιλών και αναρωτιέμαι ποια ανάγκη ή ποιος φόβος οδήγησε την προεδρία της Δημοκρατίας να προβεί σε μία τόσο πολυδάπανη αγορά για ένα όχημα-φρούριο, ειδικά σε μία χώρα που η τελευταία φορά που αντέδρασε μαζικά και διεκδίκησε κάτι, ήταν όταν θα άλλαζε η ημερομηνία διεξαγωγής των καρναβαλιών ένεκα των εκλογών.

Δίχως να έχω πάρει απάντηση και ενώ η θερμοκρασία έξω χτυπάει 40άρια, φέρνω στη μνήμη μου ακόμη δύο αντίστοιχες περιπτώσεις αξιωματούχων της εκκλησίας αυτή τη φορά, που επέλεξαν για μεταφορικό μέσο υπερπολυτελή οχήματα, τα οποία κοστίζουν ουκ ολίγες χιλιάδες ευρώ και ψάχνω και πάλι να βρω το λόγο, αλλά φευ…

Νιώθω λίγο λες και κάνω έναν πρώιμο απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, μετρώντας ακτινωτές ζάντες, δερμάτινα καθίσματα και ιπποδύναμη. Έξω (στο δρόμο) πάμε καλά σκέφτομαι. Υπάρχει μια αίσθηση πολυτέλειας, τη βλέπεις, μυρίζεις το λάστιχό της στην πυρωμένη άσφαλτο του Αυγούστου. Χαίρομαι γι’ αυτούς! Είναι το μόνο έργο που έχουν να επιδείξουν άλλωστε με αποδεικτικά στοιχεία για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την απόδοσή του. Υπάρχουν τα specs από τις κατασκευαστικές εταιρείες που το επιβεβαιώνουν.

*Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων με άλλους αξιωματούχους, κατόχους αντίστοιχων αυτοκινήτων, να ξεκαθαρίσω πως ο λόγος που επέλεξα αυτές τις τρεις λιμουζίνες είναι επειδή αυτές βρέθηκαν στο δρόμο μου!


Η Προεδρική Λιμουζίνα/258.850 ευρώ +ΦΠΑ

2-3.width-1024.jpg



Το νέο όχημα του ΠτΔ, είναι αλεξίσφαιρο και αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο. Το ίδιο αυτοκίνητο έχει επίσης και ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας αλλά και πολλοί άλλοι πολιτικοί και επώνυμοι.

Το εν λόγω όχημα μπορεί να αντέξει σε ριπές στρατιωτικών όπλων και χειροβομβίδων, σε εκρήξεις (αντέχει μέχρι και 17 κιλά TNT). Η δεξαμενή καυσίμων του είναι πυρίμαχη, ενώ έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται και σε χημικές επιθέσεις, με την καμπίνα να διαθέτει οξυγόνο για χρήση, σε περιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων.

Παράλληλα τα ελαστικά μπορούν να αντέξουν επιθέσεις από σφαίρες και ακόμα και αν έχουν τρυπηθεί, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει απόσταση μέχρι και 80km/h για να διαφύγει τον κίνδυνο.






Η ιερή μαύρη λιμουζίνα του Μητροπολίτη Κύκκου

amg8.jpg

Αρχές Ιανουαρίου και στους δρόμους της Λευκωσίας γίνεται αντιληπτή μία εντυπωσιακή μαύρη λιμουζίνα Mercendes AMG S63 με τα διακριτικά του Μητροπολίτη Κύκκου.

Η λιμουζίνα πολυτελείας, που πραγματικά κόβει την ανάσα, αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρουσα έκδοση οδηγικά από όλες τις εκδόσεις με τετράλιτρο κινητήρα V8 και απόδοση 612 άλογα. Ο πίνακας οργάνων έχει διαφορετική διάταξη, με το στροφόμετρο να κυριαρχεί ενώ δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ο ρυθμός θυμίζει supercar και πραγματικά μένεις άναυδος. Ακόμα και αν πιέσεις αρκετά το σύνολο δε χάνει τη συνοχή του παραμένοντας ένα κομμάτι, ακόμα και όταν οι απαιτήσεις γίνουν παράλογες για δημόσιο δρόμο. Σταματάς στο επόμενο φανάρι, κοιτάς πίσω, βλέπεις τις αρχοντικές θέσεις των πίσω επιβατών με τις τηλεοράσεις και την εκπληκτική πολυτέλεια και σχεδόν δεν το πιστεύεις. Ούτε κι εμείς!






Το θεόσταλτο μαύρο SUV του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

67950508_2100574443580412_7874710868066304_n.jpg


Μπορεί να μην έγινε viral, όπως αυτό του Κύκκου, ωστόσο όταν θεάθηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Κύπρου προκάλεσε δέος σε όσους έτυχε να βρεθούν γύρω του. Το εντυπωσιακό SUV πολυτελείας της VOLVO, είναι 7θέσεο με δερμάτινη επένδυση και ένθετα ξύλινα διακοσμητικά Black Ash. Δίλιτρος κινητήρας 225 ίππων με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ