Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «Queen» Freddie Mercury

18 (σπάνιες) φωτογραφίες με τον σύντροφό του και 10 ανατριχιαστικές ερμηνείες.

Article featured image
Article featured image

5 Σεπτεμβρίου 1946, γεννιέται στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας, ένα αγόρι που χρόνια μετά έμελλε να αλλάξει το ρου της μουσικής και όχι μόνο ιστορίας του πλανήτη καθιερώνοντάς τον ως το απόλυτο ροκ/ποπ είδωλο εσαεί.

Ο Freddie Mercury, κατά κόσμο Φαρόκ Μπουλσάρα, 73 χρόνια μετά τη γέννησή του και 28 χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθεί να αποτελεί μια μουσική ιδιοφυία.

Μετά την ίδρυση των Queen, ο Φρέντι Μέρκιουρι συνέθεσε πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το «Somebody to Love», τον γηπεδικό ύμνο We Are the Champions και το οπερατικό Bohemian Rhapsody, για πολλούς η κορυφαία συνθετική του δημιουργία, που παρέμεινε στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών στη Μ. Βρετανία για τουλάχιστον 9 εβδομάδες.

Η σόλο καριέρα του Φρέντι Μέρκιουρι ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Πριν, όμως, κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ, είχε εμφανιστεί με το όνομα Λάρι Λιούρεξ, ηχογραφώντας μια εκτέλεση του I Can Hear Music που πρώτοι είχαν πει οι Beach Boys.

Το 1990 επέστρεψε στο στούντιο, αυτή τη φορά για να ηχογραφήσει μαζί με τους Queen το άλμπουμ Innuendo, το τελευταίο πριν αποσυρθεί από τη δισκογραφία.

Λίγους μήνες αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο Φρέντι Μέρκιουρι έπασχε από τον ιό του AIDS. Σαράντα οκτώ ώρες μετά, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ