Πρώην vegan τρώνε ωμά όργανα ζώων για να εκνευρίσουν τους vegan

Βίντεο και εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν.

Article featured image
Article featured image

Το να είσαι αντίθετος σε μία ιδεολογία, άποψη ή στάση ζωής, είναι μία απολύτως ανθρώπινη και λογική αντίδραση. Το να προσπαθείς με επιχειρήματα να πείσεις για τη δική σου «λογική» ή για την «κοινή λογική» και πάλι είναι δεκτό, εφόσον τηρούνται κόσμια πλαίσια. Δεκτό είναι επίσης και το να απορρίπτεις κάτι, το οποίο δοκίμασες και εν τέλει δεν σου ταίριαξε. Το να δημιουργείς, όμως, μία ομάδα για να «χτυπήσεις» με τον πιο βάναυσο τρόπο, αυτό που προηγουμένως πρέσβευες είναι τουλάχιστον βλακώδες.

Σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ του Channel 4, με τίτλο «Πώς να κλέβετε γουρούνια και να επηρεάζετε τους ανθρώπους», συναντάμε τα δύο άκρα του veganισμού, τους vegan influencer που κλέβουν γουρούνια και τους πρώην vegan που έχουν υιοθετήσει μια διατροφή με ωμό κρέας.


Το «Πώς να Κλέβετε Γουρούνια και να Επηρεάζετε τους Ανθρώπους», ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ του Channel 4, ακολουθεί τον Wes και άλλους γνωστούς vegan ακτιβιστές καθώς επιχειρούν να σώσουν ζώα, ενώ μαζεύουν followers και βγάζουν λεφτά.

Σε διάστημα ενός χρόνου, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τους vegan ακτιβιστές καθώς στήνουν διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Από την οργάνωση μαζικών εφόδων σε φάρμες, μέχρι μεγάλης κλίμακας κηδείες ζώων, όπου οι διαδηλωτές πενθούν νεκρά ζώα του αγροκτήματος.

1579002840324-82084715_747736345720298_3475446811043299328_n.jpeg


To δεύτερο μισό του ντοκιμαντέρ εστιάζει στους Raw Carnivores, μια μικρή ομάδα αντι-vegan ακτιβιστών με επικεφαλής τον πρώην vegan, Prem. Οι κάμερες ακολουθούν τον Prem και τους φίλους του καθώς πηγαίνουν σε διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, τρώνε γουρουνοκεφαλές και αντιπαρατίθενται με vegan.

Οι Raw Carnivores διαθέτουν και κανάλι στο Youtube, στο οποίο ανεβάζουν υλικό από τις εξορμήσεις διαμαρτυρίας τους με τις εικόνες να είναι αρκετά αποκρουστικές, ενώ με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς να ανακαλύψεις αρκετούς ανθρώπους που ασπάζονται και προωθούν την ωμοφαγία.

Η ιδέα και το κείμενο δημοσιεύτηκαν αρχικά στο VICE/Muncies, από την δημοσιογράφο Nana Baah






ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ