Ο άντρας με τη μπλούζα του τουρκικού στρατού που συνέλαβαν στα σύνορα οι Έλληνες στρατιώτες

Το βίντεο και η είδηση που το ακολουθεί αναπαράγονται από διάφορες ιστοσελίδες, εδώ και μερικές ώρες.

Article featured image
Article featured image

Ημέρα Fake News θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή, αφού ένεκα της τρέχουσας επικαιρότητας και της υπερπληροφόρησης που λαμβάνουμε τόσο για τα γεγονότα του Έβρου όσο και για τον κορωνοϊο, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν ευκαιρία να διαδώσουν ανυπόστατες ή ψευδείς πληροφορίες, δημιουργώντας εντυπώσεις.

Εδώ και μερικές ώρες, ελλαδικές ιστοσελίδες αναπαράγουν βίντεο από τη σύλληψη άντρα ο οποίος συνελήφθη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με μπλούζα του τουρκικού στρατού, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για άτομο είτε της MIT είτε της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.



Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνεται μία μπλούζα στο έδαφος και ακούγεται μία αντρική φωνή να λέει (μετά το 0:06): «Οι μπλούζες που φοράνε απλά είναι τούρκικα κομάντο».

Η μπλούζα φαίνεται ότι έχει σε κάποιο σημείο της την τουρκική σημαία, ενώ διακρίνονται οι λέξεις «Komando» και «Türkiye», όπως και η στάμπα ενός αετού.


Η έρευνα των Ελληνικών Hoaxes

Η ελληνική ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes αποκάλυψε μετά από έρευνα, πως η μπλούζα που παρουσιάζεται στο βίντεο δεν είναι του τουρκικού στρατού, αλλά πωλείται κανονικά στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να την αγοράσει.

20030303-1024x523.jpg

blouza_site-1024x580.jpg


Ουσιαστικά πρόκειται για μπλούζα που στο μπροστινό μέρος έχει τη σημαία της Τουρκίας και στο πίσω μέρος υπάρχει η εικόνα ενός αετού και οι λέξεις «Komando» και «Türkiye».

Σε κανένα σημείο της ΔΕΝ υπάρχουν διακριτικά του τουρκικού στρατού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ