Η Αστυνομία Κύπρου βγάζει τα drone (της) στον αέρα για ελέγχους

Εκεί που αναρωτιόμασταν εάν όλο αυτό που ζούμε μπορεί να γίνει πιο σουρεάλ!

Article featured image
Article featured image

Την περίοδο που ο Covid-19 νομίζαμε πως αφορούσε μόνο την Ουχάν και την Κίνα, παρακολουθούσαμε εμβρόντητοι τα μέτρα που λάμβαναν εκεί οι αρχές –προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση- και φτύναμε τον κόρφο μας που δεν ζούμε σε ένα τόσο αυταρχικό και ελεγχόμενο κράτος.

Θυμάστε, για παράδειγμα, την αντίδραση της πλειοψηφίας όταν κυκλοφόρησε το βίντεο από την Κίνα, με drone να διατάζει πολίτη να επιστρέψει στο σπίτι της, καθώς κυκλοφορούσε αδικαιολόγητα.

Να που τελικά, όμως, ο κόσμος όλο είναι μία γειτονιά και ό,τι συμβαίνει στην μία άκρη του πλανήτη αργά ή γρήγορα μπορεί να έρθει και κοντά μας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, τις «εντατικοποίησης των ελέγχων της αστυνομίας και την επίδειξη όλης της αυστηρότητάς της, για όσους πολίτες παραβιάζουν τα διατάγματα που θέτουν περιορισμούς στη μετακίνηση», ήταν οι ακριβείς οδηγίες του Προεδρικού, η Αστυνομία Κύπρου αποφάσισε να θέσει τα drone που διαθέτει σε λειτουργία, να τα ανεβάσει στον αέρα και να ελέγχει όσους παραβαίνουν τα διατάγματα.

Τα drone θα τεθούν σε εφαρμογή λίαν συντόμως και θα εξετάζουν αρχικά τις μεγάλες επαρχίες, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ