Μια κυπριακή ταινία για το Netflix;

Ο Ανδρέας Κολοκοτρώνης ετοιμάζεται για τη μεγάλη… έξοδο.

Article featured image
Article featured image

Είναι αισιόδοξο, σε μία περίοδο που όλα είναι ρευστά, να γνωρίζεις ανθρώπους ταλαντούχους που επιδιώκουν να «μιλούν» μόνο μέσα από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα κάνουν μεγάλα σχέδια που δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά πλαίσια της Κύπρου ούτε καν της Ελλάδας.

Τον Αντρέα Κολοκοτρώνη ή πιο ορθά τη δουλειά που παράγει, μέσω της CinemArt, την γνωρίσαμε αρχικά με την ταινία μικρού μήκους «HOPE», η οποία βραβεύτηκε σε διεθνές επίπεδο. Έπειτα ακολούθησε το τηλεοπτικό σποτ «Λίγο ακόμα», το οποίο ήταν μια ωδή στην κυπριακή ομορφιά και φύση αλλά και ένα μήνυμα συμπαράστασης της πολιτείας προς τους πολίτες, κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ το τελευταίο του εγχείρημα αφορά το διαφημιστικό σποτ γνωστής μάρκας αυτοκινήτων, το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην κυπριακή ύπαιθρο.

Ο Ανδρέας Κολοκοτρώνης, μιλά στη CITY για το σινεμά, την τέχνη, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια που φτάνουν μέχρι το Netflix.

68247346_10220317744231678_5410084416863076352_n.jpg


Πότε συνειδητοποίησες, πρώτη φορά, πως η κάμερα ήταν πολλά περισσότερα από ένα απλό χόμπι;

Από μικρός λάτρευα τις ταινίες. Όλα τα συναισθήματα που σου πρόσφεραν, μέσω από μια συνοχή εικόνων. Θυμάμαι τον εαυτό μου να βάζω μπροστά και πίσω την κασέτα για να ξαναδώ τις πιο έντονες και συναρπαστικές σκηνές. Και μετά, το πρώτο μου κινητό είχε ενσωματωμένη κάμερα. Αυτή ήταν η αρχή…

Πότε ίδρυσες την Cinemart και άρχισες να δημιουργείς επαγγελματικά βίντεο;

Η CinemArt Ιδρύθηκε το 2017, αρκετά χρόνια μετά που είχα δουλέψει για άλλα συνεργεία, όταν πλέον είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω τον πρώτο μου επαγγελματικό εξοπλισμό.

Η μικρού μήκους ταινία «Hope» ξεχώρισε για την εικόνα της και εν τέλει διακρίθηκε σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η ταινία «HOPE» την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν στο ΕΔΩ έχει διακριθεί με το βραβείο καλύτερης κινηματογράφησης στα φεστιβάλ CKF International στο Λονδίνο, στο Moody Crab στην Ινδία, ήταν επίσημη επιλογή στο Moscow Shorts στην Ρωσία, Rome Prisma στην Ιταλία και φιναλίστ στο Rolling Ideas της Ρουμανίας.

pic 3.jpg

Η συγκεκριμένη ταινία είχε για πρωταγωνιστή το σκύλο σου Skyfall και στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων. Ποια η σχέση σου με τα ζώα και ειδικά με τον Skyfall;

Μια ανιδιοτελής αγάπη. Οι σκύλοι, είναι τα μοναδικά πλάσματα σε αυτό τον πλανήτη που θα σε αγαπήσουν περισσότερο από τον εαυτό τους. Ο Skyfall ήταν η μοναδική μου συντρόφια κατά τη διάρκεια των δύο μηνών του εγκλεισμού μας, εξ αιτίας της πανδημίας. Είναι κάτι περισσότερο από φίλος.

Στην πανδημία δημιούργησες για το Υπουργείο Υγείας, ένα φιλμάκι που ξεχώρισε, με το μήνυμα «λίγο ακόμα».

Το φιλμάκι «λίγο ακόμα», είχε πραγματικά ανέλπιστη επιτυχία. Ήταν μία ενέργεια που προβλήθηκα από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ κοινοποιήθηκε και από την επίσημη σελίδα της Προεδρίας στο Facebook και από τον Υπουργό Υγείας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, με τα γυρίσματα να γίνονται στους καταρράκτες του Μιλλομέρη στις Πλάτρες, και την παραλία των χελωνών στην Λεμεσό.

pic 4.JPG


Πρόσφατα κέρδισες επιδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, για την ταινία μικρού μήκους «ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΩ». Τι πραγματεύεται;

Η ταινία έγινε σε συνεργασία με την ηθοποιό, Μαρία Φιακά και τον σεναριογράφο, Δημήτρη Τοκαρή και είναι ένα project που πραγματεύεται το σοβαρό πρόβλημα της έμφυλης βίας, με θύματα γυναίκες. Ένα μικρό project το οποίο αποσκοπούσε στην ενημέρωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος των γυναικών.


pic 5.jpg


Ένα διαφημιστικό σποτ που έκανες για γνωστή μάρκα αυτοκινήτων, έγινε viral στα social media. Πόσο χρόνο σού πήρε και πού έγιναν τα γυρίσματα;

Με το που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του αυτοκινήτου στην αγορά, βρέθηκα να σχεδιάζω την καινούργια διαφήμιση που θα το προωθούσε. Ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο ήταν χωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες.

Η πρώτη ήταν η πλατεία του Ομόδους, την οποία ο κοινοτάρχης μας βοήθησε ιδιαίτερα κλείνοντάς την για τα γυρίσματα. Την επόμενη μέρα χρησιμοποιήσαμε τους δρόμους Πλατρών/Τροόδους σε άσφαλτο και εκτός. Την 3η μέρα είχαμε ειδική άδεια για εναέρια και επίγεια πλάνα στο Ακρωτήρι, πίσω από το αγγλικό αεροδρόμιο στη Λεμεσό και η τελευταία γυρισμάτων έγινε σε ένα διαμέρισμα στη Λευκωσία. Ήταν η πιο μεγάλη κινηματογραφική πρόκληση που είχα μέχρι τώρα.

pic 6.JPG

Παρότι σήμερα ασχολείσαι με το fitness και τη σωστή διατροφή, στο παρελθόν αντιμετώπιζες πρόβλημα βάρους;

Από μικρός είχα περιττά κιλά. Στα 15 μου, ζύγιζα 105 κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πως για ένα παιδί το να είναι υπέρβαρο, εκτός από προβλήματα υγείας, έχει να διαχειριστεί και το bullying από τον περίγυρό του, ειδικά τον σχολικό. Παρόλα αυτά, όταν αποφάσισα πως θέλω να αλλάξω, τα κατάφερα και πολύ καλύτερα απ’ όσο είχα στο μυαλό μου.

pic 7.JPG

Τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον;

Μαζί με τον σεναριογράφο, Δημήτρη Τοκαρή, βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια για την παραγωγή μίας ταινίας η οποία στοχεύει στην διαδικτυακή πλατφόρμα Netflix. Παράλληλα έρχονται και διάφορες διαφημίσεις με ενδιαφέρον περιεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ