Όταν ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε, ως ηθοποιός, στην «9η Ιουλίου»

Τη σχολική παράσταση ανέβαζε τότε, το Γυμνάσιο Αρρένων Λεμεσού, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ερμηνεύει το ρόλο του Τούρκου αξιωματικού «Κιόρογλου».

Article featured image
Article featured image

Ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο ανάρτησε, χθες βράδυ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο σκηνοθέτης, Άδωνις Φλωρίδης, το οποίο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τη στενή σχέση του Νίκου Αναστασιάδη με το θέατρο και τον πολιτισμό από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια, παρά τα όσα αντίθετα του καταλογίζουν.

Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη διανομή ρόλων της θεατρικής παράστασης, «9η Ιουλίου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, που ανέβασε στα μέσα της δεκαετίας του 60’, το Γυμνάσιο Αρρένων Λεμεσού.


florides1.jpg



Μαθητής την εποχή εκείνη στο εν λόγω Γυμνάσιο και ο Νίκος Αναστασιάδης, στον οποίο, μάλιστα, είχε δοθεί και ένας πολύ σημαντικός ρόλος στο θεατρικό, αυτός του Τούρκου Αξιωματικού «Κιόρογλου».

Ο «Κιόρογλου» ήταν αυτός που, μετά τη από τη σύσκεψη των Τούρκων αξιωματικών και διοικητών της Κύπρου, επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και προσπαθεί να τον πείσει να φύγει από την Κύπρο ή τουλάχιστον να μεταμφιεστεί και να πάει στην Λάρνακα, αλλά ο Κυπριανός αρνείται.


Πιο κάτω ο διάλογος Κιόρογλου - Αρχιεπισκόπου Κυπριανού

dialogos.jpg

dialogos1.jpg

dialogos2.jpg

dialogos3.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ