Ο Παναιτωλικός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Oι παίκτες του συλλόγου μαζί με την ομάδα «Παρούσες» φόρεσαν φανέλες με το μήνυμα «Ούτε μια λιγότερη».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από INTIME Sports


Πριν από τον αγώνα της αγρινιώτικης ομάδας με τον Ατρόμητο, οι ποδοσφαιριστές έστειλαν ένα μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Ο Παναιτωλικός έδειξε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τις γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί, ιδίως φέτος, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πριν την αναμέτρηση του Σαββάτου (18/12) με τον Ατρόμητο, οι παίκτες του συλλόγου μαζί με την ομάδα «Παρούσες» φόρεσαν φανέλες με το μήνυμα «Ούτε μια λιγότερη», αναφερόμενοι στα θύματα των γυναικοκτονιών.

Επίσης, στον αγωνιστικό χώρο τοποθετήθηκε και ένα πανό το οποίο έγραφε «Πες την με το όνομά της: Γυναικοκτονία», ενώ οι παίκτες και των δυο ομάδων κρατούσαν πλακάτ με τη λέξη «Απούσα».

panaitolikos-atromitos-20-1024x683_city.jpg
Φωτογραφία: INTIME SportsΌπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ επρόκειτο για μία «συμβολική δράση για τη γυναικοκτονία και την έμφυλη βία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των φιλάθλων και της κοινωνίας γενικότερα κατά των φαινομένων αυτών».

panaitolikos-atromitos-1-2-1024x683_city.jpg
Φωτογραφία: INTIME SportsΟι «Παρούσες» είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021, ενώ έχει και σελίδα στο Facebook, όπου υπογραμμίζει πως «στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην ευαισθητοποίηση και στην αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου και να ενημερώσουμε στο μέτρο και στον βαθμό που μπορούμε για αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα όχι μόνο με λόγια, αλλά και με δράσεις».
Πηγή: sputnik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ