Έτσι μοιάζουν τα δερματικά εξανθήματα που σχετίζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον

Περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με covid φαίνεται να εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου και στο δέρμα. [Εικόνες & Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Για τα εξανθήματα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στο δέρμα μίλησε σε ελλαδικά Μέσα ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, «περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με την παραλλαγή Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα».

Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε

«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» υπογράμμισε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.

εξανθημα.jpg

εξανθημα2.jpg

εξανθημα3.jpg

εξάνθημα4.jpg



«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ