Πρόστιμο 3.000 δολαρίων στον Στέφανο Τσιτσιπά για παράπτωμα στον τελευταίο του αγώνα

Ο 22χρονος πρωταθλητής αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του φετινού Wimbledon από τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο, ωστόσο η ήττα θα του κοστίσει και οικονομικά.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις σε έναν αγώνα του Wimbledon, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στη λίστα όσων καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο. Αιτία για άλλη μία φορά οι οδηγίες που λάμβανε κατά την διάρκεια του αγώνα του Φράνσις Τιάφο από τον πατέρα του. Όπως είναι γνωστό, το coaching απαγορεύεται και έτσι θα πληρώσει 3.000 δολάρια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει τιμωρηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, ενώ του έχουν γίνει και οι σχετικές παρατηρήσεις προκειμένου να μην παρατηρηθεί ξανά παρόμοιο φαινόμενο στο μέλλον.


Από εκεί και πέρα, στην λίστα με όσους δέχτηκαν πρόστιμο την πρώτη εβδομάδα βρίσκεται ο Νικ Κύργιος (3000+2.500 δολάρια) για τον τρόπο που μίλησε, ο Νταν Έβανς (2.500 δολάρια για υβριστική συμπεριφορά), Κορεντέν Μουτέ (2.500 για αντιαθλητική συμπεριφορά) και Ράντου Άλμποτ (2.500 για σπάσιμο ρακέτας).

Στις γυναίκες βρέθηκαν μόνο δύο ονόματα. Μόνο που το ένα από τα δύο καλείται να πληρώσει περισσότερα από τον καθένα μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, η Κριστίνα Μλαντένοβιτς θα πληρώσει 7.500 δολάρια γιατί μέλος της ομάδας της είχε επεισόδιο με προσωπικό της διοργάνωσης. Τέλος, η Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα τιμωρήθηκε με 3.000 για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ