Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έφτασαν στην Αθήνα με το πολύτιμο τρόπαιο του NBA

«Θα πάρουμε το τρόπαιο στα Σεπόλια». [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο αδελφός του Θανάσης έφτασαν στην Ελλάδα ως πρωταθλητές του NBA, ενώ πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Έλληνας σούπερ σταρ και MVP των τελικών του ΝΒΑ, είχε προϊδεάσει τους Έλληνες για την επιστροφή του στην Ελλάδα μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του. «Ερχόμαστε και φέρνουμε και το κύπελλο», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο twitter.



Μιλώντας, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε όλους όσοι, κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το μπάσκετ έχουν στηρίξει την οικογένειά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Όπως είπε «είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω. Που μπορούμε να φέρουμε στην Ελλάδα το κύπελλο. Έπρεπε να περάσουμε μία μεγάλη διαδικασία γι’ αυτό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ, αλλά θα το πάρουμε μαζί μας στα μέρη που μεγαλώσαμε, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου».



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζοντας είπε ότι το συναίσθημα τού να είσαι πρωταθλητής του ΝΒΑ είναι εθιστικό, αλλά κανένα συναίσθημα δεν συγκρίνεται με αυτό της πατρότητας.

«Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με πίστεψαν και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω νοιώσει μέχρι τώρα είναι που έγινα πατέρας, δεν το πιάνει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Και θα ξαναγίνω πατέρας σε λίγο. Αν μου έλεγες πριν από 8 χρόνια πως σήμερα θα ήμουν εδώ με τον Θανάση και θα πηγαίναμε το τρόπαιο του ΝΒΑ όπου θέλουμε, θα σε έλεγα τρελό».

Επίσης, ανέφερε: «Δεν σταματάμε, δεν έχουμε σταματήσει ούτε μέρα. Δουλεύουμε συνέχεια, δεν σταματάμε, το μάθαμε από τους γονείς μας. Γυρνούσαμε από το σχολείο, από την προπόνηση και βλέπαμε τους γονείς μας να μην σταματάνε, έτσι κάναμε και εμείς. Αυτά που ζήσαμε, δεν έρχονται χωρίς σκληρή δουλειά. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι. Κάθε χρόνο ξεπερνάμε αυτό που κάναμε πέρσι σαν οικογένεια, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτό που ξέρω είναι πως θα σηκωθώ και θα πάω να κάνω προπόνηση, όπως και ο Θανάσης».

5351461_1.jpg



Μιλώντας στη συνέχεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως: «Ο Θανάσης μού βάζει challenge. Μου λέει ότι δεν μπορώ να βάλω μια βολή. Η οικογένειά μου με βοηθάει να βάζω προκλήσεις σε μένα. Με βοήθησε πολύ ο Κόμπι που μου έβαζε προκλήσεις και αν πίστεψε εκείνος σε εμένα, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θέλω να γίνω καλύτερος να βελτιωθώ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με χαμόγελο. Και όποια πρόκληση έρχεται θα είμαστε εδώ για να την χαρούμε».

«Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην ήμασταν εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου και να πηγαίνω σπίτι μου και με την οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Δεν είμαι Αμερικάνος. Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ, αλλά να είμαι ο Γιάννης και να δουλεύω. Για την Εθνική μακάρι να είχαμε προκριθεί. Θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Να έχουμε καλούς παίκτες, καλούς προπονητές, καλό σύστημα και να εκπροσωπήσουμε σωστά τη σημαία. Αυτό είναι το επόμενο πράγμα που θέλω πάρα πολύ», ανέφερε περαιτέρω.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο μίλησαν και για τον Θοδωρή Ιακωβίδη. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης ανέφερε: «Τεράστιο συγγνώμη στον Θοδωρή από όλους μας. Και στον επόμενο Θοδωρή. Δεν γίνεται να σηκώνει μόνος του αυτά τα βάρη. Όλοι είμαστε μαζί του». Ο Γιάννης με τη σειρά του είπε: «Το να είσαι στο ΤΟΡ επίπεδο είναι δύσκολο. Τα περισσότερα βράδια στο Μιλγουόκι ήμουν μόνος μου με την οικογένειά μου. Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής. Δεν το συζητάνε οι αθλητές γιατί όταν το λένε τους απαντάνε “έλα μωρέ, παίρνεις εκατομμύρια”. Χάρηκα που βγήκε και έκλαψε. Έβγαλε τα συναισθήματά του. Δεν τον ξέρω τον Θοδωρή, αλλά μιλήσαμε λίγο στo Instagram. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώσεις μόνος του. Όπως και ο Καλαϊτζάκης που θα έρθει στους πρωταθλητές Μπακς. Πρέπει να τον στηρίξουμε».



Ο Γιάννης τόνισε, επίσης, ότι θα ξεκλέψουν λίγο χρόνο, για να παίξουν μπάσκετ στα Σεπόλια: «Με μάσκες θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα βρούμε μια ώρα για να κατεβούμε στα Σεπόλια. Να βγάλουμε φωτογραφίες και να παίξουμε μπάσκετ. Τις επόμενες ημέρες θα κατεβούμε Σεπόλια, θα είμαστε εκεί με το τρόπαιο και να παίξουμε μπάσκετ. Θα πάμε να το χαρούμε τα παιδιά».

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο συνοδεύονται από τον Αμερικανό manager του Γιάννη, Άλεξ Σαράτση και τον υπεύθυνο Τύπου των Μπακς, Νικ Μονρό.


Με πληροφορίες από protothema.gr και gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ