Τσιτσιπάς: «Θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου»

Απάντηση δίνει ο Έλληνας επαγγελματίας αντισφαιριστής Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, λέγοντας ότι θα εμβολιαστεί μόνο αν γίνει υποχρεωτικό.

Article featured image
Article featured image

Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, λίγα λεπτά μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, όταν δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19, προκλήθηκε έντονος ντόρος. Ο ίδιος, είχε αποτελέσει και πρόσωπο της κυβερνητικής καμπάνιας για τα μέτρα ασφάλειας απέναντι στον ιό στην Ελλάδα.


Ο επαγγελματίας αντισφαιριστής και 3ος στην παγκόσμια κατάταξη, σε νέα δήλωση του τόνισε πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου, αλλά περιμένει μέχρι να δει μία καλύτερη εκδοχή του. Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε, δήλωσε πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη και αν κάποιος θέλει να βάλει το εμβόλιο, τότε έχει την ελευθερία να αποφασίσει αυτοβούλως. Εντούτοις, δήλωσε χαρακτηριστικά «Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία».Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το ζήτημα ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Το εμβόλιο δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε συνεντεύξεις, εάν δεν μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην». 

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ