Γυναίκα έβγαλε τα σκουπίδια της για πρώτη φορά μετά από 26 ολόκληρους μήνες

Η τελευταία φορά που η Αλίς έβγαλε τον κάδο απορριμάτων της ήταν τον Οκτώβριο του 2020.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα από την Αδελαΐδα έβγαλε τα σκουπίδια της για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, καθώς έχει λάβει συντονισμένα μέτρα, για να μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγει το νοικοκυριό της.

Ο κάδος απορριμμάτων τής Αλίς Κλαντσάν βγήκε από την αυλή της για πρώτη φορά μετά από 26 ολόκληρους μήνες την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, έχοντας ακόμα λίγο χώρο για επιπλέον σκουπίδια.

«Θα μπορούσα να περιμένω ακόμα λίγο, απλώς άρχισε να κάνει ζέστη», δήλωσε η ίδια.



Η φιλοσοφία «μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση» είναι μέρος της ζωής της για περισσότερο από μια δεκαετία, ωστόσο μετά την πανδημία η Κλαντσάν δεσμεύτηκε να αποφύγει την παραγωγή απορριμμάτων σε οποιαδήποτε μορφή. Ο μικρός κάδος απορριμμάτων, τον οποίο μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχε αδειάσει εδώ και δύο χρόνια, περιείχε ως επί το πλείστον σκουπίδια όπως παλιούς σωλήνες. Επιπλέον, υπήρχαν μερικά φθαρμένα γάντια κηπουρικής, rapid tests, αποδείξεις από θερμικό χαρτί, σκόνη της ηλεκτρικής σκούπας, οδοντικό νήμα και σπασμένα κεραμικά.

σκουπίδιααδελαίδα.jpg



Η Κλαντσάν δεν οδηγεί αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί το ποδήλατό της και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αγορών της από λαϊκές αγορές που τα πουλάνε όλα χύμα, κουβαλώντας παντού τα δικά της δοχεία για δημητριακά και ρύζι.

«Αποφεύγω τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, ενώ τα χαρτόνια των αυγών τα δίνω σε άτομα που έχουν κοτόπουλα», είπε. «Το κουτί γιαουρτιού 2 κιλών που αγοράζω, το δίνω σε έναν φίλο που καλλιεργεί μανιτάρια.

»Αισθάνομαι ότι αποτυγχάνω λίγο όταν βγάζω έξω τον κάδο ανακύκλωσης. Θα προτιμούσα να ‘έχουν άλλες ζωές’ και χρήσεις πριν πάνε στη χωματερή».


Βάσει ερευνών το 18% του περιεχομένου που βρίσκεται στους κάδους απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμο, ενώ λίγο περισσότερο από το 50% θα μπορούσε να κομποστοποιηθεί στο σπίτι ή σε εγκαταστάσεις βιολογικής επεξεργασίας.

Η Τρούντι Κόνροι, επίσης κάτοικος της Αδελαΐδας, πίστευε ότι είχε σπάσει ένα ρεκόρ, αφού απέφευγε να βγάλει τον κάδο της για 78 εβδομάδες. Τώρα που η Κλαντσάν έχει «καταρρίψει» τον τίτλο της, είναι αποφασισμένη να κάνει τον κάδο της να κρατήσει για 100 εβδομάδες αυτήν τη φορά.

1200.jpg
Η Τρούντι Κόνροι δεν έβγαλε έξω τον κάδο της για 78 εβδομάδες.


Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ