Στο «στόχαστρο» ακτιβιστών και εστιατόριο του Salt Bae

Το προσωπικό πήρε σηκωτή ακτιβίστρια και την «πέταξε» έξω.

Article featured image
Article featured image


Διαδηλωτές της οργάνωσης «Animal Rebellion» αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στο εστιατόριο του Νουσρέτ Γκιογκτσέ, γνωστού ως Salt Bae, στο Λονδίνο.

Οκτώ διαδηλωτές μπήκαν στο εστιατόριο και κάθισαν σε άδεια τραπέζια, κρατώντας χαρτιά σαν μενού που περιέγραφαν τα αιτήματά τους, ανέφερε η Evening Standard.



Βίντεο, που δημοσίευσε η ομάδα στο Twitter, δείχνει ακτιβίστρια να μεταφέρεται σηκωτή από μέλη του προσωπικού του εστιατορίου του Salt Bae.



Το εστιατόριο του Λονδίνου που έγινε στόχος της «Animal Rebellion» σερβίρει επίχρυσες μπριζόλες που κοστίζουν έως και 1.450 λίρες.

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν ανησυχίες για τις ενέργειες των υπαλλήλων. Ένας διαδηλωτής δήλωσε στην Press Association: «Δεν είμαι σίγουρος ότι τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό».

Ένας άλλος ανέφερε: «Ήταν πιο σκληρό από ό,τι θα έκανε η αστυνομία».

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής Μπεν Τόμας σχολίασε: «Εστιατόρια όπως αυτά συμβολίζουν ένα σάπιο σύστημα. Ενώ 2 εκατομμύρια άνθρωποι στηρίζονται σε τράπεζες τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή, σεφ με επιρροή πωλούν χρυσοποίκιλτες μπριζόλες για πάνω από 1.000 λίρες».



Η «Animal Rebellion» δήλωσε ότι στοχοποίησε το εστιατόριο του Salt Bae επειδή οι μπριζόλες, και άλλα κόκκινα κρέατα, έχουν «τις υψηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».



Η ακτιβιστική ομάδα πραγματοποίησε δράση επίσης το βράδυ του Σαββάτου το βραβευμένο με αστέρι Μισελέν εστιατόριο Mana στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας. Η αστυνομία απομάκρυνε αρκετούς διαδηλωτές μετά την ειρηνική δράση και η «Animal Rebellion» ανέφερε σε ένα tweet ότι έγιναν συλλήψεις.



Ο Salt Bae δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Insider για σχολιασμό του συμβάντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ