Ο Μπάμπης είναι 28 ετών, τυφλός και πριν από λίγες μέρες πήρε το απολυτήριό του από το Δημοτικό

Ο Μπάμπης μόλις κατέρριψε όλα τα στερεότυπα.

Article featured image
Article featured image


Ο Μπάμπης είναι από εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που με πράξεις -και όχι λόγια- αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο φτάνει να το αγαπάς και να το θέλεις πολύ. Είναι 28 ετών, τυφλός και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πριν από λίγες μέρες, πήρε το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, μετά από ειδικές εξετάσεις που έδωσε.


Το γεγονός έκανε γνωστό η διευθύντρια τού 12ου Δημοτικού Σχολείου Μαριάνα Μπαρτζάκλη με μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook γράφοντας τα εξής:

«Σήμερα ο Μπάμπης Κούτρας ήρθε να παραλάβει τον τίτλο σπουδών μετά την επιτυχία του στις απολυτήριες εξετάσεις!! Ο Χαράλαμπος έσπασε τα στερεότυπα καταγωγής, τα στερεότυπα ηλικίας, τα στερεότυπα αναπηρίας (είναι τυφλός).

Η θέλησή του και το γινάτι του θα είναι εφόδια να κατακτήσει ό.τι επιθυμεί. Φτάνουν αυτά; Όχι. Πρέπει να τον στηρίξει και το σύστημα…. Και εδώ το σύστημα δούλεψε καλά!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Γαλανοπούλου Κωνσταντίνα και την κυρία Μπασιούκα Demy Demy που του μαθαίνουν γραφή braille και που τον συνόδευσαν.

Τη συνάδελφο Maria Krhtikou που τον εξέτασε γιατί ήξερε γραφή braille, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο που συντόνισε και διασφάλισε την όλη διαδικασία. Γιατί όταν υπάρχει θέληση από όλους μας γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ