Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέει πως «δεν έχει σπίτι στην κατοχή του»

«Δεν έχω κάποιο μόνιμο μέρος αυτή τη στιγμή. Πραγματικά μένω σε σπίτια φίλων».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Patrick Pleul/picture alliance via Getty Images

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, δεν έχει πια κάποιο σπίτι στην κατοχή του. Έχει επιλέξει να πουλήσει όλα τα ακίνητά του, για να αφιερωθεί στο όραμα εποικισμού του Άρη και τα άλλα επίγεια σχέδιά του. Αυτό ωστόσο που εκπλήσσει περισσότερο είναι ότι ο επιχειρηματίας με περιουσία σχεδόν 260 δισ. δολαρίων δεν είναι καν διατεθειμένος να... νοικιάσει.

Πού ζει λοιπόν; «Δεν έχω κάποιο μόνιμο μέρος αυτή τη στιγμή. Πραγματικά μένω σε σπίτια φίλων» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διοργανωτή των συνεδρίων TED, Κρις Άντερσον. «Όταν ταξιδεύω στην Bay Area, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις μηχανολογίας της Tesla, ουσιαστικά κοιμάμαι σε φίλους, που τυχαίνει να έχουν κενά δωμάτια» συμπλήρωσε.

Οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου έχουν σχολιάσει όλα αυτά τα χρόνια τις λιτές συνήθειές του.

Μάλιστα, τον Μάιο του 2020, δημοσίευσε στο Twitter την πρόθεσή του να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και ότι «δεν θα έχει κανένα σπίτι» στην ιδιοκτησία του. Ενώ, τον Αύγουστο του 2021, το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ φέρεται να ζει σε ένα προκατασκευασμένο μικροσκοπικό σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από τη SpaceX.Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Vanity Fair, η σύντροφος του Μασκ, η Grimes είπε ότι μερικές φορές ζούσε «κάτω από το όριο της φτώχειας». Αρνήθηκε ακόμα και να αγοράσει καινούριο στρώμα για το κρεβάτι όταν τρύπησε από τη δική της πλευρά, όπως είχε πει.

Επίσης, το 2015, ο συνιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, είπε ότι μερικές φορές, όταν ο Μασκ επισκεπτόταν τη Σίλικον Βάλεϊ, έστελνε email και του έλεγε: «Δεν ξέρω πού να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω;»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχονται οι δισεκατομμυριούχοι για υπερβολικές πολυτέλειες σε μία εποχή οξυμένων ανισοτήτων, ο Μασκ είπε: «Σίγουρα θα ήταν προβληματικό εάν δαπανούσα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προσωπική κατανάλωση. Αλλά δεν συμβαίνει καθόλου αυτό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε γιοτ και καθώς είναι «εθισμένος» στη δουλειά δεν πηγαίνει στην πραγματικότητα σχεδόν ποτέ διακοπές.Τι είναι για τον Μασκ η φιλανθρωπία;

Η μόνη «εξαίρεση» σε αυτό το lifestyle είναι το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του ιδιωτικό τζετ. «Αν δεν χρησιμοποιώ όμως το αεροσκάφος, θα έχω λιγότερες ώρες στη διάθεσή μου για να δουλεύω» εξηγεί.

Ερωτηθείς από τον Άντερσον τι πιστεύει για τη φιλανθρωπική δραστηριότητα των δισεκατομμυριούχων, ο Μασκ είπε: «Εάν πραγματικά νοιάζεσαι για το καλό, η φιλανθρωπία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η Space X, η Tesla, η Neuralink και η Boring Company είναι φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα και υπό αυτή την έννοια οι εταιρείες είναι φιλανθρωπία».


Με πληροφορίες από naftermporiki.gr, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ